POSZT: Még várják a pénzt a lefoglalt szobákért a szállodások

Még mindig várja több pécsi szállodatulajdonos, hogy kifizessék a POSZT szervezői. A fesztivál előtt ugyanis sok foglalás érkezett, és azt mondják, ők nem tehetnek arról, ha nem teltek be a helyek - számolt be az Dunántúli Napló.

 

Egy hónapnál is több eltelt azóta, hogy ki kellett volna fizetniük a POSZT szervezőinek a színházi találkozó idejére lefoglalt szobákat, de nemhogy nem érkezett meg a pénz, egyelőre úgy tűnik, nem is hajlandók fizetni - panaszolta az Új Dunántúli Naplónak Balatoni Sándor, a pécsi Hotel Millenium tulajdonosa.

 

hotel millenium2

 

A Kálvária-dombon álló négycsillagos hotel hosszú évek óta vesz rést a POSZT vendégeinek kiszolgálásában. Balatoni Sándor elmondása szerint idén a POSZT vezetősége alkudozni próbált vele, utólag felét kínálva a szobák árának. Nála a fesztiválra huszonöt szobát foglaltak írásban, egyet sem mondtak le. Igaz, nem mindenki jött el, sőt több szoba maradt üresen - mint az előző években bármikor -, ám ez a szervezők felelőssége, nem az övé - hangsúlyozta a hoteltulajdonos, aki elmondta, ha napokon belül nem kapja meg a pénzét (többmillió forintot), perre viszi az ügyet. Más pécsi szállodások is azt mondták, nekik sem fizettek, holott lejárt a határidő, és náluk is próbáltak utólagosan alkudozni.

 

Magyar Attila, a POSZT ügyvezetője az Új Dunántúli Napló megkeresésére azt írta, valóban volt rá példa, hogy szóbeli egyeztetés zajlott bizonyos szállodákkal, a vendégek azonban maguk döntöttek arról, mely szállodákat választják. Éppen ezért voltak olyan létesítmények, amelyek a kiajánlott szobákat nem tudták megtölteni teljes mértékben, mert azok nem nyerték el a vendégek tetszését vagy a város más pontján szerettek volna megszállni.

 

Jelenleg is zajlik a fesztivál elszámolása, a kárpótlás mértékének meghatározása is meg fog történni - közölte Magyar Attila. Véleménye szerint hamarosan mindenki számára megnyugtató módon zárul le az elszámolás.

 

Forrás: bama.hu

 

 

süti beállítások módosítása