Százezredik nézőjére vár az 5 éves Csukás Színház

Idén már hatodszor rendezik meg a tíz napon át tartó Sárkányfesztivált Balatonszárszón.

 

"Süsü örök, ebből kiindulva határoztuk el, hogy fesztivált csinálunk 'belőle'. Kezdetben óvatosak voltunk, de a titkon reméltnél is nagyobb siker arra ösztönzött bennünket, hogy a hosszú hétvégéből tíznapos rendezvényt varázsoljunk. Ma már számos gyermekes család úgy időzíti szárszói nyaralását, hogy az a Sárkányfesztivál idejére essen. És örömünkre a környező településekről is sokan jönnek, hogy tanúi legyenek a hagyományos kezdésnek, ahogyan szombaton délelőtt Süsü sárkányhajón megérkezik, majd partra száll száz és száz gyermek örömére. Hogy azután együtt az idei nyárra megújult fesztiváltérre kísérjük, ahol a Fabula együttes gyerekdalokat játszik, az aprónépet a többi életnagyságú Csuklás-mesefigura fogadja, melyek ma már Süsüvel együtt járják az országot, a különböző rendezvényeket. S még az első nap délelőttjén két egymást követő meseelőadás koronázza meg a programot a Csukás Színházban" – számolt be a Somogyi Hírlapnak Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester.

 

csukas szarszo

Fotó: sonline.hu

 

A polgármester szerint bevált a számításuk, biztosak voltak benne, hogy a gyermekes családok idecsábítására kell alapozniuk a turizmusukat. "Miért ne lehetne nyári gyermekszínház a hajdani kertmoziból? – amikor díszpolgárunk, Csukás István feltette ezt a kérdést, kétkedve fogadtuk, hogy lehet-e jövője, de merészen belevágtunk. Méghozzá saját erőből, összefogással, mely nekem személy szerint is erőt adott, látva, hogy lehet számítani a helyiekre és a nyaralótulajdonosokra a jó ügyek érdekében. Ötezer forintért lehetett támogatói jegyeket vásárolni és hónapok alatt rendbe tettük a lepusztult épületet, melynek óriási előnye a faszerkezetes tető, melynek köszönhetően nincsenek időjáráshoz kötve a programok" - tette hozzá a község vezetője.

 

A polgármester elárulta: hosszú távú fejlesztési programjukban szerepel egy, a magyar népmesék legismertebb figuráit főszerepbe állító mesemúzeum és kalandpark kialakítása. "Mondtam, hogy nem szokás élő emberről elnevezni valamit, de a polgármester azzal felelt, hogy addig jó, amíg élek. Meggyőzött. Tetszett, hogy nem az égből várták a mannát, hanem a lakosság adta össze a pénzt ötezer forintjával. Szárszó nekem ajándék. Ott a napok is hosszabbak tavasztól őszig mint Pesten, és rigófüttyre ébredek. Máig napi élményem a Balaton. Régebben, amikor egy szatyorral a boltba indultam, kerültem egyet, hogy megvan-e még a Balaton. Ma már azt is megnézem, hogy megvan-e még a Csukás Színház" - mondta Csukás István.

 

Forrás: sonline.hu

 

süti beállítások módosítása