Színházzal is vár a "Miénk a város" Kaposváron

Koncertekkel, ismeretterjesztő rendezvényekkel, kiállítással, színházi előadással, összesen több mint harminc programmal várja az közönséget Kaposváron szeptember 2. és 4. között a Miénk a város fesztivál.

 

A háromnapos esemény három fő helyszíne a Kossuth tér, a Szivárvány Kultúrpalota előtti Szivárvány-terasz és a Noszlopy utcai Hangár-terasz lesz. Fellép Bogi & the Berry, Szikora Róbert és az R-GO, az Alma együttes, a Be:lga, a Halott Pénz és az Edda Művek is.


A fesztiválon szerepelnek táncstúdiók tagjai, énekegyüttesek, fúvószenekarok, lesz fitneszbemutató, utcazene, fényfestés, továbbá meseolvasás és mesekvíz a Takáts Gyula megyei könyvtárban, kutyás felvonulás, belvárosi séta idegenvezetővel.

 

takacs amarilla tnccsoportja


Piroska és a Farkas címmel zenés gyermekszínházi darabbal jelentkezik a Pódium Színház, kiállítás nyílik Malgorzata Chomicz lengyel grafikusművész alkotásaiból a Kapos Art Galériában, és a felelős állattartás jegyében ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Szuper-eb Fesztivált a volt MHSZ-lőtér mögött.


A fesztivál kísérőprogramjainak résztvevői megismerkedhetnek Somogy népművészetével, a honfoglalás időszakának és a középkornak az ételeivel, étkezési szokásaival, bekapcsolódhatnak a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaiba.


A rendezvény ideje alatt vásárt tartanak kézműves portékákból, borudvar nyílik, szabadtéri vendéglátóhelyek működnek, és fel lehet ülni a városnéző kisvonatra.


A Miénk a város fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg, azóta is minden évben nagy sikert arat a kaposváriak és a turisták körében.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása