Cats - Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

Budapestre érkezik a legendás angol CATS musical, amelyet Trevor Nunn rendezett és amely több mint 30 éve a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója.

A musical Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában mutatkozik be, a Syma csarnokban november 17-én, 18-án és 19-én 4 alkalommal lesz műsoron.

 

catsss

 

T.S Eliot  "Macskák könyve" és Andrew Lloyd Webber fantasztikus, élő zenekarral előadott zenéjéhez adaptálódik a rendező Trevor Nunn, Gillian Lynne koreográfus és a díszlet- és jelmeztervező John Napier színpadi alkotása. A Macskák rajongóinak novemberben nagy meglepetésben lesz részük, ugyanis két új dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.

 

A CATS 1981-es premierje óta Londonban majdnem 9000-szer volt műsoron.

A Brodway és a West End egyik leghosszabb ideje futó és legsikeresebb show-ját már több mint 300 városban láthatta a közönség szerte a világon, Magyarországon a Madách Színházban 33 éve szerepel repertoáron a Macskák!

 

 

A CATS Az angol színjátszás legnagyobb elismerését, az Olivier-díjat is elnyerte a legjobb musical kategóriában még 1981-ben, később 7 Tony-díjjal is jutalmazták, többek között a legjobb musical és a legjobb rendezés mezőnyében győzött.

 

Az életüket eltáncoló és eldaloló, nagyon is emberi tulajdonságokkal bíró macskák történetének turné előadásairól a meghatározó világsajtó is elismerően írt, kritikáiban dicsérte a darabot a Times, a Daily Mirror, a Metro, és a Daily Express is. Az utazó társulat a londoni Palladium színházban is megfordult 2014-ben, ahol Nicole Scherzinger játszotta Grizabella szerepét. Nicole után a nálunk Brian May-el közös koncertjeiről ismert Kerry Ellis alakította Baby Griz-t, majd Grizabellát.

cats bp


A leghíresebb színpadi előadók közül a musicalben az elmúlt évek során szerepelt Elaine Paige (Grizabella), Wayne Sleep (Mungojerrie), Bonnie Langford (Rumpleteazer), Paul Nicholas (Rum Tum tugger), Sarah Brightman ( "Jemima"), valamint  Nicole Scherzinger (Grizabella).

 

Az előadás magyar felirattal lesz látható.

 

süti beállítások módosítása