Klasszikusbalett-előkészítőt indít az Operaház

A Magyar Nemzeti Balett a bővülő balettrepertoárra való tekintettel a 2016/2017-es évadban elindítja klasszikusbalett-előkészítő tanfolyamát.


A képzésre olyan 6–11 éves lányok és fiúk jelentkezését várjuk, akiket elbűvöl a balett világa, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a műfaj alapjaival, és később szívesen közreműködnének ifjú táncosként a társulat előadásaiban az Operaház és az Erkel Színház színpadán.

 

Előnyt jelent:
- a jó állóképesség,
- a jó ritmusérzék,
- sporttapasztalat

 

balett 

 

A klasszikusbalett-órák az Operaházban a Magyar Nemzeti Balett próbatermeiben lesznek, hetente háromszor, alkalmanként 1,5 órában, illetve előadások előtt egy külön felkészítő órára kerül sor.


A képzés önköltséges, díja: 1500 Ft/fő/alkalom.


A tanfolyam Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának szakmai irányításával zajlik, a gyermekekkel az együttes balettmesterei foglalkoznak. A legtehetségesebb résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy a társulat művészeivel együtt lépjenek színpadra az Opera előadásaiban.


Jelentkezés csak e-mailben lehetséges: balettiskola@opera.hu
Kapcsolattartó: Sárközy-Holler Ágnes
Érdeklődni a (+36 1) 332-0923 és a (+36 20) 20 994-5765 telefonszámon lehet hétköznaponként 10:30–13:00 között.

 

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 21.

 

Az e-mailben kérik megadni a gyermek nevét, korát, esetleges táncos, sportos előképzettségét, valamint mellékletben fényképet a gyermekről, és az elérhetőségeket.

 

Felvételi időpontok: 2016. augusztus 25. és 26.
Helyszín: Magyar Állami Operaház

 

süti beállítások módosítása