Menekültek befogadására szólított fel Daniel Barenboim karmester

A Szíriából érkező meneültek befogadására szólította fel Daniel Barenboim világhírű karmester a latin-amerikai országokat, elsősorban hazáját, Argentínát.     

    Daniel Barenboim

 

Argentína mindig nagyon vendégszerető volt, ezt bevándorlók gyermekeként ő maga is megtapasztalta - mondta Barenboim vasárnap este az egykori spanyol miniszterelnökkel, Felipe Gonzálezzel beszélgetve a Buenos Aires-i Teatro Colónban.
    

"Ez az egyetlen ország, ahol magától értetődőnek tűnik a többszörös identitás. Az ember lehet arab, zsidó, lengyel vagy orosz, és ettől nem lesz kevésbé argentin" - fogalmazott a művész.
    

Argentínában, Brazíliában és Chilében az erős iszlám, keresztény és zsidó közösségeknek a kormányok támogatásával pártolniuk kellene a menekültek befogadását - hangoztatta Barenboim. Hozzátette, hogy eközben nem lehet elkerülni terroristák beszivárgását sem.
    

A beszélgetés egy kéthetes fesztivál keretében zajlott, amelyen a Barenboim vezette, arab és izraeli muzsikusokból álló West-Eastern Divan Orchestra és Martha Argerich argentin zongoraművész is koncertet ad.

süti beállítások módosítása