Független filmes fesztivállal emlékeznek Bujtor Istvánra Balatonszemesen

Hetedik alkalommal rendezik meg a színész-rendezőre emlékező szemesi szemlét.

 

Bujtor Istvánt "eltéphetetlen szálak" fűzték a Balatonhoz és környezetéhez. Nem meglepő, hogy legnépszerűbb filmjeit is ebben a miliőben forgatta. Ötvös Csöpi történeteibe belecsempészte kedvenc hobbiját, a vitorlázást is, amelyben hatszoros magyar bajnoknak mondhatta magát.

 

Bujtor 


Hét éve, hogy Bujtor Istvánt örök nyugalomra helyezték bátyja, Latinovits Zoltán mellé Balatonszemesen. A település szombaton hetedik alkalommal tiszteleg a színművész-rendező, színházigazgató, producer emléke előtt a róla elnevezett egész napos filmfesztivállal, amely a művész alakjának megidézése mellett megkísérli a humort és a költészetet is visszaadni a filmvásznon. A seregszemlére olyan kisjátékfilmekkel neveztek független filmes alkotók, amelyek a bujtori örökséget vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készültek.


A félmillió forint összdíjazású mustrára a hagyomány szerint ugyanakkor filmes formanyelven megfogalmazott költői életművek bemutatásával, költészeti témájú versfilmekkel, valamint szabadon választott műfajú és tematikájú, fiatalos szemléletű alkotásokkal is lehetett pályázni. A filmeket szombaton vetítik le a művelődési házban, ahol előző este A Pogány Madonna című bűnügyi vígjátékot is megtekintheti a közönség.

 

Forrás: Magyar Nemzet

süti beállítások módosítása