Papp János lesz Bástya elvtárs - Újszegeden A tanú

Augusztus 12-én és 13-án láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon A tanú című filmből készült színdarabot.

 

Az előadásban Bástya elvtárs szerepét játszó Papp János színművész az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a próbák vasárnapig Budapesten zajlanak, majd Szegeden folytatódnak. Mint felidézte, Bacsó Péter legendás filmjéből Hamvai Kornél készített színpadi változatot, amelyet korábban a Thália Színházban tűztek műsorra, az idei nyáron pedig az Újszegedi Szabadtéri Színpadon mutatnak be.

 

 tanu


A színész elmondta: az előadást Böhm György rendezésében játsszák, a produkció főbb szerepeiben budapesti és szegedi művészeket láthat a közönség. Pelikán József gátőr szerepét Elek Ferenc, Virág elvtárs figuráját Hajdu Steve formálja meg, Gogolákné szerepét pedig Müller Júlia alakítja. A Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén látható produkcióban többek között Pataki Ferenc, Borovics Tamás, Szívós László, Borsos Beáta is játszik, díszlettervezője Túri Erzsébet, a jelmeztervező pedig Kemenesi Tünde.


Papp János a darab szerepeit a 2500 évvel ezelőtt írt görög vígjátékok figuráihoz hasonlította, ahol az archetípusokat egy-egy maszk jelenítette meg. Mint mondta, a tanú szerepei is ilyen egy tömbből faragott, maszkszerű figurák. "Ugyanakkor mélységében, igazságában minden szerep és az egész darab szerkezete tömény humort, szatírát, lírát hordoz magában. Olyan mint a kaleidoszkóp, ahogy forgatjuk, mindig más alakot vesz fel, és ezer színben pompázik" - fogalmazott a művész. Mint hozzátette, nagyszerű dolgozni a darabbal és arról beszélt, hogy Bástya elvtárs szerepe mennyire eltalálta őt.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása