Közös borozás, színház és zene a Kerekdomb Fesztiválon

Szeptember 23. és szeptember 25. között a jó borokat kedvelő, művészetszerető közönséget várják a tállyai Kerekdomb Fesztivál és Bormustrára, ahol színházi előadások, koncertek, hangversenyek, gyerekprogramok és a tájegység különleges borai várják a látogatókat Tokaj-Hegyalján.

 

A tállyai Kerekdomb Fesztivál a település egyik jól termő dűlőjéről kapta a nevét. A tokaji borvidéken a nagyvárosok zajától távol kreatív kirándulások, pincetúrák, borkóstolók, gasztrokalandok és kulturális programok várják a látogatókat.

 

A Momentán Társulat a RögvEst, a Nézőművészeti Kft. A fajok eredete című előadást mutatja be, Varró Dániel interaktív programmal készül, Molnár Krisztina Rita novellákból és versekből olvas fel. Weöres Sándor A teljesség felé című műve a Kaláka, Szalóki Ági és Szirtes Edina Mókus előadásában szólal meg. 

 

tallya 

 

Fellép a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, a Virtuózok, Fassang László, a Budapest Bár és a Kiscsillag. Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek hangversenyén Leclair, Spohr, Bartók, Mozart és Wieniawsky művei hangoznak el. A gyerekek örömére lesz Ringató, kézműves foglalkozás és vásár. A programsorozat a Művészetek Völgye szervezői és a helyi Tállyáért Egyesület társszervezésében zajlik.

 

“Elérkezettnek láttuk az időt, hogy a Művészetek Völgyében felgyülemlett kulturális értékeket és szervezői tapasztalatokat az ország más értékes és vonzó tájegységeire is segítsük elhozni. Tállya múltjával, rejtett emlékeivel és páratlan boraival tökéletes és nagyon szerethető helyszín. Célunk, hogy itt is segítsük megteremteni azt az összművészeti kavalkádot, ami a hazai művészvilág és kistelepülések rejtett értékeinek kivételes kölcsönhatásával ad maradandó élményeket, és hoz létre új kötődéseket látogatóknak és helybelieknek egyaránt" – mesélte Szabó Réka, a Művészetek Völgye csapatának tállyai fesztiválért felelős vezetője.

 

A fesztiválra elővételes jegyek kedvezményesen kaphatók.

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása