Sweeney Todd - Angol nyelvű előadás az IBS Színpadon

Az esō theatricals színészgárdája és alkotói által nemzetközi összefogás keretein belül kerül bemutatásra a Sweeney Todd szeptember 16-án és 17-én az IBS Színpadon.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A történet Sweeney Toddról szól, az igazságtalanul száműzött borbélyról, aki visszatér a 19. század Londonjába, hogy bosszút álljon a kéjéhes Turpin bírón, aki elítélte őt, majd elrabolta fiatal feleségét. A bosszúhoz Mrs. Lovetten, egy csőd szélén álló pite bolt találékony tulajdonosán át vezet az út, mely felett Todd borbélyüzletet nyit. Mrs. Lovettre rámosolyog a szerencse, mikor Todd vérszomjának köszönhetően egy új hozzávalóval bővül húsos pitéinek receptje. A pite hatalmas népszerűségnek örvend London-szerte, a vérontás pedig épp, hogy csak kezdetét vette...

 

Egy, a Music Theatre Internationallel kötött különleges megállapodás szerint, az esō theatricals egyesület három alkalommal fogja színpadra vinni a Sweeney Toddot szeptember 16. és 18. között Pál Tamás főszereplésével. Szövetségesét, Mrs. Lovettet Stróbel Dóra alakítja. Bardóczy Attila játssza a mániákus Turpin bírót, Anthony Hope szerepében az amerikai Chris Hunter tűnik fel. A fiatal Johannát Pászthy Viktória kelti életre. A nemzetközi szereplőgárdát kiegészíti még Tobias Ragg szerepében a brazil Nicole Chufi, az olasz Mario Cossu, mint a Bérenc, a kanadai Antoinette Fekete a Koldusnő szerepében, valamint Balázs András, Adolfo Pirellit alakítva.

 

A nemzetközi produkciót Peter Schueller amerikai-magyar rendező vezeti, aki alig várja, hogy a közönséget egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthassa. „Az előadással arra törekszünk, hogy egy olyan magával ragadó produkciót hozzunk létre, melynek a közönség maximálisan a részesének érezheti magát. Zsigeri reakciókat akarunk kiváltani belőlük, a rendkívül realisztikusan megformált szereplőkkel, és a színpadon zajló, érzelmileg erősen kontrasztos történésekkel” - tette hozzá a rendező.

 

Scuellerrel együtt dolgozik Geoffrey Pope zenei rendező, aki Los Angeles-i alkotói otthonából érkezik, Izak Furstenberg dél-afrikai világosító, valamint további két magyar, az angliai Arts University Bournemouth látványtervező hallgatója, Konkoly Nikolett és Maracskó András kellékes.

 

 Sweeney

 

Az alkotókról:

 

Peter Schueller

Amerikai-magyar rendező, az esō theatricals alapítója és művészeti vezetője. Klassikus zenei előadóművészetet tanult a University of Southern California egyetemen, mielőtt musicalre szakosodott. Alakításai között szerepel Tony a West Side Story-ban, Frederic a Penzance kalózaiban, és Bobby Child alakításáért a Crazy for You-ban a legjobb musicalszínésznek járó díjjal jutalmazta a stagescenela.com.

 

Geoffrey Pope

Los Angelesben élő karmester és zeneszerző, különböző előadókkal dolgozott együtt világszerte, többek között Prágában, Budapesten, Lipcsében és az Egyesült Államok több városában.

 

Izak Furstenberg

Dél-afrikai világosító, előadóművészet-technológia szakon szerzett diplomát a Pretoria Technicon-on, a televízió összes műfaját világosította az elmúlt 18 évben.

 

Pál Tamás

A 2005-ös Megasztár 2 döntőse, játszott többek között olyan előadásokban, mint a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Shakespeare Szentivánéji álma, Van, aki forrón szereti, Hírnév, Made in Hungária, és Lionel Bart Oliver!-e. Mikor nem a színpadon szerepel, olyan filmek szereplőinek kölcsönzi magyar hangját, mint A hercegnő és a béka, John Rambo, The Muppets Movie, Eredet, Jégvarázs, vagy Az élet könyve.

 

esologo

 

Stróbel Dóra

Korábbi szerepei közé sorolható Magda és Sarah a Vámpírok báljában, Rudolf, Mozart!, Fame, We Will Rock You, Elisabeth, Houdini, Isadora és Covershow Budapesten, valamint a Vámpírok bálja és Jézus Krisztus Szupersztár Bécsben. Hallható továbbá az aranylemezes Made in Hungária, Vámpírok bálja és Jézus Krisztus Szupersztár albumokon. Színészetet, éneket és táncot tanult a Budapesti Operettszínház iskolájában.

 

Bardóczy Attila

Legkiemelkedőbb szerepei közé olyanok tartoznak, mint Maurice a Szépség és a Szörnyetegben, Don Pedro Shakespeare Sok hűhő semmijében, Max Rodgers és Hammerstein híres A muzsika hangja musicaljében, Peron Andrew Lloyd Webber Evitájában. A további szerepek és produkciók közé tartozik A balkon, főszerep a Mozart!-ban, valamint Orlofsky gróf Strauss Die Fledermausában, Japánban. Az ő hangján szólal meg magyarul több filmszereplő is, többek között Meki bácsi a South Parkban, Rocca felügyelő a Stingersben, és McCrea kapitány a WALL-E-ben. Attila továbbá a francia dalok szerelmese, több évtizedes sanzonénekesi pályafutása alatt egyszer elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó díjat egy párizsi versenyen.

 

Chris Hunter

Kaliforniából érkezik hazánkba a UCLA egyetem előadói ösztöndíjasaként, hogy Anthony Hope szerepét játszhassa, melyet egyszer már nagy sikerrel alakított, csakúgy, mint az Operaház fantomja, The Fantasticks, vagy a Bohémélet főbb szerepeit.

 

Pászthy Viktória

A Madách Musical Tánc-és Zeneművészeti Iskolában végzett zenés-színész szakon, első színházi szereplése pedig az Abigélben volt a Budapesti Operettszínházban. Azóta rengeteg produkcióban láthatta a magyar közönség, melyek közül néhány példa a Mártírok, Jézus Krisztus Szupersztár, Sztarcsinálók, Godspell és Hello, Dolly! Viktória a Magyar Lovas Színház tagja, és képernyőn is feltűnt Az utolsó betyár és Kincsem című filmekben.

 

Az esō theatricals egyesületről:

Az esō theatricals egy non-profit, angol nyelvű színházi egyesület, mely szívesen lát külföldieket és helyieket egyaránt, a színészgárda és a közönség tagjai között is. Mind közösségi, mind professzionális produkcióik célja az, hogy a résztvevők színes háttereit ötvözve hozzanak létre kreatív, inspiráló és kulturálisan interaktív előadásokat. ‘Rendkívül szórakoztató’ (Budapest Times) c. debütáló musicaljük után állítják színpadra a Sweeney Todd-ot.

 

sweeney2 

 

Előadások:

2016 szeptember 16-án és 17-én 19.00; szeptember 18-án 14.30

IBS Színpad, 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.

Jegyek 3000 Ft-ért vásárolhatók a helyszínen, illetve a jegy.hu, és esotheatricals.com oldalakon.

Az előadás eredeti angol nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra.

 

 

süti beállítások módosítása