"Számomra az igazi iskola az élet" - Varga Lili színésznő válaszolt

Varga Lili idén végzett a Színművészetin, de a Vörösmarty Színház közönsége már több darabban is láthatta. A színésznőt a Feol.hu kérdezte.

 

A feol.hu cikkéből:

 

"Számomra az igazi iskola az élet, vagyis a gyakorlat. Az egyetem fizikai és lelki erőnlétet, alapot ad: felkészíti a testet és az idegrendszert. Képzi az ember beszéd- és énekhangját, fizikumát, formálja az ízlését, a hozzáállását és a gondolkodásmódját. Nem a színészmesterség fortélyait tanultuk meg, hanem azt, hogyan tudunk magunkból fogalmazni" - mesélte Varga Lili.

 

 Varga Lili

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

 

Azzal kapcsolatban, hogy elsőre nem vették fel az egyetemre, elmondta: természetesen igazságtalannak érezte, amikor nem jutott tovább, de kellett az az egy év. "Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Abban az évben csináltuk Vidovszky Györggyel és Tasnádi Istvánnal a Cyber Cyrano-t a Kolibri Színházban, ami azóta is repertoáron van, a Trafóban kísérleteztünk és tréningeztünk hajnalig egy kis csapattal, emellett több helyen is dolgoztam: többek között például vendéglátóiparban, hipermarketben, kereskedelemben. Azóta elképesztően tisztelem az ott dolgozó ebereket, és még inkább tudtam értékelni azt, hogy az egyetemen vagyok, és hogy azt tanulhatom, azzal foglalkozhatok majd, amit szeretek" - hangsúlyozta a színésznő.

 

Kopaszságával kapcsolatban elmondta, olyan szakmában dolgozik, ahol előnyt lehet belőle kovácsolni. "A világért sem gondolom, hogy ettől én különleges vagyok, de ha már ezt hozta az élet, meg kell tanulni használni. Nem divatból lettem kopasz, és beteg sem vagyok. A probléma 11 éves koromban kezdődött, akkor hullott ki a hajam. Számtalan kivizsgáláson voltam, nem tudtak rájönni az orvosok, mi lehet a fő ok. (...) Tavaly előtt forgattam egy dokumentumfilmet Berta Enikővel Lyme címmel. Kiderült, hogy hasonló a saját történetem. Ezért felkerestem a filmen szereplő doktornőt, és úgy néz ki, rátaláltam a megoldásra. Most még csak annyit mondhatok, jó úton vagyok" - számolt be Varga Lili, aki korábban hordott parókát, de elege lett belőle. "Mindegyikben más személyiség voltam, ami egy fejlődő tininél nem túl szerencsés. A színpadon viszont éppen ezért jó. Más lehetek, mindig más, de közben önmagam is" - tette hozzá.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása