Bérletszünetben látható a Hello Dolly Szolnokon

Örömhír a Hello, Dolly rajongóinak, hogy szeptember 3-án szombaton délután 15.00 órakor ismét bérletszünetben látható az előadás a Szolnoki Szigligeti Színház nagyszínpadán.

szigligeti Hello Dolly 15725057

Fotó:szigligeti-szinhaz.hu

 

A szolnoki előadást Szente Vajk rendezi, koreográfusa Túri Lajos. A két alkotót az iszolnok kérdezte.

 

Szente Vajk elmondta, ilyen rövid fölkérés még nem volt! "Egy esztendeje már beszéltünk Balázs Péter igazgató úrral, hogy jönnék-e, ha hívna, én bólintottam. És hívott. Kérdeztem: mi lenne a dolgom. Amikor kimondta, hogy a Dolly, egy pillanatig sem haboztam. (...) A szerelem mindig érdekes és történetesen ebben a musicalben négy különféle szerelem is van, négy különféle “alakban” történik a szemünk előtt. A szerelem nagy dolog, fontos dolog, szeretni való dolog és ezt a nézők is tudják. (...) Itt van mindjárt például az a sokak által el nem ismert tény, hogy – bár ezt nem könnyű belátni -: a nők irányítják az életünket, az életet. Ez ebben a kiváló darabban is benne van és én ezt fontosnak tartom. Nem lesz szín-realista bemutató semmiképpen, egy kicsit elemeljük a valóságtól. De csak éppen egy kicsit… Remélem a színpadképpel is adunk egy kis többletet a nézőknek. A gárda pedig nagyon jó, keményen dolgozunk és jól szórakozunk a közös munkában." - tette hozzá a rendező.

 

Túri Lajos szerint annak, akik réginek mondják ezt a hihetetlen sikerű darabot és azt is mondják, hogy nem szabad modernizálni, hozzányúlni. "Én tisztelem a hagyományt, ezért úgy fordultunk Vajkkal a műhöz, hogy megőrizzük a stílusjegyeket, de mégis maivá tegyük. (...) Üzenet? Tudom, ez a szokás sok felé. Üzenni. Ez a darab szórakoztat és ezt nem vesszük el tőle. Megmutatjuk a nézőknek, amit a darab tud és szeretnénk, ha jól szórakoznának" - mondta a koreográfus.

 

 

süti beállítások módosítása