A Drakula, a Betyárjáték és a Monarchia zárja az Esztergomi Várszínház évadát

Három nagy, országos hírű produkcióval zárul a héten az Esztergomi Várszínház idei évada a Bazilika előtt felállított nagyszínpadon.

A Drakula utolsó tánca szerdán, a Betyárjáték csütörtökön, a Monarchia című előadás pedig pénteken látható.

 

betyarjatek


Horányi László, a várszínház igazgató elmondta:  a megszokott játszóhelyük mellett a Bazilika előtt a héten ismét felállítják a nagyszínpadot és látványos darabokat hívtak meg oda. 

Kiemelte, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Drakula utolsó tánca című előadás a premier után az országban elsőként Esztergomban látható augusztus 17-én. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MNTE) előadásban közreműködik Novák Péter és Keresztes Ildikó. A Nemzeti Színház és a Híd Média közös produkciója a Betyárjáték Szomjas György rendezésében Ferenczi György és Rackajam főszereplésével augusztus 18-án tekinthető meg náluk, majd másnap érkezik a MNTE Monarchia című darabja Zsuráfszky Zoltán rendezésében és koreográfiájával.


A direktor hangsúlyozta: szerették volna az ünnepre való készülődést emlékezetessé és méltóvá tenni Esztergomban, s ezért hívták meg ezeket a nagyszabású, országos hírű táncos darabokat.

 

monarchia
Hozzáfűzte: sikeres nyári évadot tudhatnak maguk mögött, a közönség nagyon jól fogadta az előadásaikat. Műfaji sokszínűség jegyében színes kínálattal, meghívott zenés és prózai  produkciókkal, igényes vendégjátékokkal, rangos, ismert művészekkel várták a nézőket. 

Hozzáfűzte: az idei szezon különlegessége volt, hogy a soproni színházzal koprodukcióban létrehoztak önálló előadásokat is. Hedry Mária Kelj fel és járj című darabjának hivatalos ősbemutatója a várszínházban volt július elején, majd ugyanebben a hónapban Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát állították közösen színpadra a leghűségesebb város teátrumával együtt.

Horányi László hangsúlyozta, számukra is próba volt, hogyan tud a szabadtéri játszóhely és a kőszínház eredményesen együttműködni. Ő a két előadás színpadra állítását sikeresnek ítéli. A nézők pozitív visszajelzését érzékelve a jövőben is törekszenek majd kimondottan a várszínházi játszóhelyre készülő előadásokat, ősbemutatókat létrehozni a minőség és az igényesség jegyében. 

 

2016 07 16 drakula 3

 

A nézőszám idei alakulása függ a három nagy záróprodukció látogatottságától, amelyet befolyásolhatnak az időjárási körülmények is, ám az igazgató bízik abban, hogy idén túl tudják szárnyalni a tavalyi 9000-et.

 

 

süti beállítások módosítása