Lúdas Matyi a debreceni vidámparkba érkezik

Az ötvenéves debreceni virágkarnevál jubileumi rendezvényeihez egy különleges szabadtéri előadással, Lúdas Matyi történetének bemutatásával kapcsolódik az idén először, hagyományteremtő szándékkal a helyi vidámpark és állatkert - közölte az intézmény vezetője szerdán az MTI-vel.

 

Nagy Gergely Sándor elmondta: a 250 éve Debrecenben született Fazekas Mihály író, költő emlékének tiszteletére mutatják be a vidámparkban Lúdas Matyi történetét.

 

ludasmatyi


A produkcióban a Csokonai Nemzeti Színház színészei mellett debreceni és környékbeli civil közösségek tagjai is szerepelnek. Fazekas Mihály népi regéjét nem mindennapi környezetben láthatja a nagyközönség.


A darab a vidámparkon belül három helyszínen játszódik: játéktér lesz a kisszínpad, az elvarázsolt kastély és az erdős-ligetes domb is. A közönség együtt "élhet" a szereplőkkel, megfoghatják azt a hatalmas fát, amelyhez Döbrögit kikötötte Matyi, megfordulhatnak a nagyúr kastélyában, láthatnak igazi hintót és állatokat, valamint elvegyülhetnek egy korabeli piactér forgatagában is - számolt be a részletekről Nagy Gergely Sándor.


A karneváli héten több alkalommal előadják a színdarabot, augusztus 18-án, 19-én 10 és 15 órai kezdettel. A rendezvény állatkerti vagy vidámparki belépőjeggyel ingyenes - tette hozzá.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása