Közeleg az Országos Színházi Évadnyitó

A Kecskeméti Katona József Színház ad otthont az Országos Színházi Évadnyitónak augusztus 26-án. A program szakmai konferenciával indul, majd délután következik a gála, amelyen kiderül, ki veheti át idén a Kaszás Attila-díjat.


A pályázati lehetőségekről, a zenés színház jövőjéről és a professzionális színházi rendszerről egyaránt szó lesz a „Párbeszéd a magyar színház jövőjéről” elnevezésű konferencián, amely a Magyar Művészeti Akadémia és a Katona József Színház közös szervezésében a nagyszínházban veszi kezdetét. Köszöntőt mond Marton Éva opera- énekesnő és Dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár. 

 

kecskemet

Fotó: kecskemetikatona.hu

 

A Kamaraszínházban az MTVA 5 kulturális csatorna indításáról, valamint a nemzetközi pályázati lehetőségekről hangzanak el előadások. A 17 órakor kezdődő gála előtt különleges kiállítás megnyitójának ad otthont a teátrum Nézőtéri Galériája. A Gábor Miklós Kossuth-díjas színművész festményeiből, grafikáiból nyíló tárlatot Szigethy Gábor színháztörténész ajánlja a nézők figyelmébe.


A nap fénypontja a 17 órakor kezdődő Gála. A polgármester asszony köszöntője után dr. Hoppál Péter államtitkár mond évadnyitó beszédet. A gála műsorában kerül átadásra a Kaszás Attila díj. Az idei nomináltak: Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Spolarics Andrea (Budaörsi Latinovits Színház), Schneider Zoltán (Radnóti Színház).

 

A gála műsoráról a kecskeméti társulat gondoskodik, a próbák máris megkezdődtek Rusznyák Gábor főrendező irányításával.

 

süti beállítások módosítása