Elhunyt Daniela Dessi olasz szoprán

59 éves korában szombaton meghalt Daniela Dessi olasz szoprán. Rövid rákbetegség után a lombardiai Bresciában érte a halál - jelentette be partnere, Fabio Armiliato olasz tenor.

    Daniela Dessi

 

"Egy rövid, borzasztó és felfoghatatlan betegség vitte el Danielát. A 20. század legnagyobb operaénekesét veszítettük el" - írta Armiliato, aki több mint 15 éve élt együtt a szopránnal.
    

Daniela Dessi betegsége miatt a közelmúltban kénytelen volt lemondani nyári fellépésit. Július végi Facebook-üzenetében azonban bizakodóan azt írta rajongóinak, hogy október 8-án találkozhatnak vele a loretói bazilikában rendezendő koncerten.
    

A Genovában született Dessi 1980-ban kezdődött karrierje során Verdi és Puccini operák szopránszerepeinek tolmácsolója volt a világ legnevesebb operaházaiban. A milánói Scala mellett rendszeresen fellépett a New York-i Metropolitan Operában, a Berlini Német Operában és a bécsi Staatsoperben. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint a néhai Claudio Abbado, Ricardo Muti és Georges Pretre.

süti beállítások módosítása