Borbély Alexandra: "Egy nőnek rengeteg területen kell jól teljesítenie"

Ahhoz képest, hogy 2012-ben végzett a Színművészeti Egyetem színész szakán és csak most fogja ünnepelni a harmincadik születésnapját, Borbély Alexandrát jobbnál jobb szerepek találják meg - írta az InStyle. Lapszemle.

Szeptemberben és októberben a Katona József Színház repertoárdarabjaiban és új bemutatóiban - Részegek, Az Olaszliszkai, Ahogy tetszik, A két Korea újraegyesítése - láthatjuk.

 

8095207a

 

"A színházat és a szerepeimet tekintve teljesen elégedett vagyok. A tavalyi évet az Ahogy tetszikkel zártuk, Rosalindát játszottam, nagyszerű munka volt. Örülök, hogy Kovács D. Dániellel dolgozhattam együtt - remélem, még fogok is. Fontos esemény, nagy lehetőség volt az életemben Enyedi Ildikó Testrol és lélekről című szerelmes filmje is" – számolt be Borbély Alexandra.

 

A felvetésre, miszerint akit pályájának meredek felívelését nézve azt gondolnánk, hogy szabadabban él, mint az átlagemberek, úgy reagált: "Sok mindentől függ, hogy valaki mennyire könnyed. Nekem például azt kell levetkőznöm, hogy ne akarjak mindenkinek megfelelni. Lehet, hogy ez csak később fog elérkezni, különösen, hogy egy nőnek egyébként is rengeteg területen kell jól teljesítenie. A nap 24 órája sem elég erre, és a társadalom is ránk kényszeríti elvárásait, melyek nélkül talán mi magunk sem lennénk meg. Arra gondolok, hogy bár a karriert és a gyerekvállalást nehéz összeegyeztetni, mi igazából nem is akarunk egyfolytában otthon ülni, hiszen a nők nagy részét már nem elégítené ki a háziasszonyszerep."

 

Arról, honnan szerzi az ihletet a szerepek megformálásához, elmondta: "Otthon nem gyakorlok, csupán figyelem a környezetemet. Filmeket nézek, de a legapróbb dolgok is inspirálnak. Egy mozdulat, egy hang. Az Ahol a farkas is jó című előadásban karakterem, Jancsó Piroska nevetését például egy régi ismerősömtől vettem kölcsön, aki emlékeim szerint nagyon furcsán kacarászott. Próbálom raktározni a múltamat. Az Enyedi Ildikó-filmben egy gimis társam járását idéztem fel."

 

A teljes riportot az In Style Magazinban olvashatják.

süti beállítások módosítása