Hét bemutató, új nézőtér vár a Kolibri Színházban

Hét bemutatóval és egy ingyenes szabadtéri fesztivállal várja nézőit a 2016/2017-es évadban a Kolibri Színház.

 

A budapesti ifjúsági és gyermekszínház szeptember 3-án rendezi meg 25. alkalommal egész napos, ingyenes családi fesztiválját a Jókai téren; a jubileumi Kolibri Fesztiválon a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai képviselői várják a közönséget - közölte a teátrum.


Szeptember 17-én, a Színházak éjszakáján a Kolibri Színház délután családi programokkal készül, este pedig Axel Hacke A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadását láthatják az érdeklődők.

 

kolibriszinhaz


Az állandó programok mellett az évadban hét bemutatót tervez a Kolibri. Az első premier szeptember 30-án egy ifjúsági előadás lesz, amelyet Vidovszky György rendez; Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című darabjának próbái már a héten elkezdődnek a Kolibri Pincében.


Ugyancsak a tizenéves korosztálynak szól a Bűn és bűnhődés osztályterem-színházi előadás, amelyet a Függésben című ifjúsági produkciót is jegyző Czukor Balázs visz színre.

 

A legkisebbeknek készül a Kolibri Fészek új bemutatója, Jill Tomlinson A bagoly, aki félt a sötétben című meséje Szívós Károly rendezésében, a kiskamaszoknak pedig a Kolibri Pincében Kirsten Fuchs Már megint kezdik! című darabja, amelyet Laboda Kornél állít színpadra.


A második félévben Margit Auer, Horváth Péter és Novák János Mágikus állatok iskolája című előadása debütál a nagyszínházban Novák János rendezésében. Minden dolgok könyve címmel Guus Kuijer nagysikerű regényéből rendez előadást Kiss Márton a Kolibri Fészekben, az évad végén pedig a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében készülő koprodukciós előadást mutatja be a teátrum.


A Kolibri Színház közleménye szerint nemzetközi aktivitásuk is új lendülettel folytatódik az idei szezonban: a Platform Shift+, illetve a Small Size - Performing Arts for Early Years európai uniós együttműködésekben való részvétel lehetővé teszi, hogy újabb ifjúsági és csecsemőszínházi produkciók szülessenek a színházban.


Tovább folytatódik a Kolibri több mint tíz éve indult színházpedagógiai programja is: idén már csaknem húsz előadáshoz kapcsolódik dráma-, illetve színházolvasó foglalkozás drámapedagógusok és színészek részvételével, ezen kívül pedagógusoknak szóló programokat is kínálnak.


A Kolibri továbbra is kiveszi részét a társadalmi felelősségvállalásból. A vak és gyengénlátó gyermekek számára az előző évadban kínált négy audionarrációs előadás mellett idén az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak, valamint a János vitéz című produkciókhoz készül audionarrációs kíséret.

 

A Kolibri új társulati tagja lesz Kőszegi Mária, aki szeptembertől a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán folytatja tanulmányait.


Nyáron megkezdődött a színházterem teljes nézőterének renoválása, így hamarosan megújult színpad és nézőtér várja a közönséget - tájékoztatott a Kolibri Színház.

 

 

 

süti beállítások módosítása