Musicalt rendez Bálint András Veszprémben

Öt nagyszínházi premierrel készül a 2016/17-es évadra a Veszprémi Petőfi Színház - közölte a teátrum igazgatója az évadnyitó társulati ülésen.

 

Oberfrank Pál elmondta: a nagyszínpadi előadások közül a Nebáncsvirág című operettet október elején mutatják be Szeles József rendezésében, majd novemberben Molnár Ferenc A testőr című darabját állítja színpadra Guelmino Sándor, decemberben pedig a My Fair Lady című musicalt láthatja a közönség Bálint András rendezésében.


A másik két nagyszínházi darabot, a Holt költők társasága című drámát Valló Péter rendezésében, a Sok hűhó semmiért című komédiát Lendvai Zoltán rendezésében az évad második felében mutatják be.

 

 veszprem

Fotó: petofiszinhaz.hu


A Latinovits-Bujtor Játékszínben októberben tartják Balázs Attila: A Voltember című tudományos színművének premierjét, melyet Tóth Loon állít színpadra. Itt később Fesztbaum Béla A léggömb elrepül című Kosztolányi-estjét, Sebő József: Háború vagy béke Veszprémben? című darabját, Ingmar Bergman Oberfrank Pál által előadott Az utolsó sikoly című monodrámáját és Szilágyi Tibor Emlékszilánkok című önálló estjét láthatja a közönség.


Az ifjúsági színházi előadások közt szeptember végén mutatják be a Tanár úr kéremet, és a Múlnak a gyermekévek című zenés előadás mellett az Arany János műve nyomán készült Buda halála című darabot is láthatja a közönség. A gyerekszínházi darabok közt a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt, és a Madarat tolláról című zenés mesejátékot is színpadra állítják, valamint lesz Bonbon Matiné bérlet is.


Oberfrank Pál elmondta: a társulattal nyáron Balatonföldváron a Kultkikötő programsorozatában vettek részt, majd voltak Békéscsabán, Balatonfüreden, Szarvason, Tihanyban és Erdélyben is. A Veszprém Arénában tartott Carmen című előadáson, a színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójában pedig bebizonyosodott, hogy a térségben is sikeres lehet az opera műfaja - tette hozzá.


A társulati ülésen Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere színház tervezett rekonstrukciójáról szólva kiemelte, a Modern városok program keretében kötött megállapodás él, nem marad el a színház épületének felújítása.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása