12 bemutatót tart az évadban a Békéscsabai Jókai Színház

Megtartották az évadnyitót a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

Az első, szeptember 2-i premier Örkény István Macskajáték című tragikomédiája lesz Juhász Róza rendezésében. A főszerepet Fodor Zsóka mellett a kilenc éve visszavonult, de erre a darabra visszatérő Felkai Eszter játssza.

 

Az első gyermekeknek szóló darab, a Grimm-mese alapján készült A széttáncolt cipellők premierje szeptember 16-án lesz.


A felnőtteknek szóló bemutatók sorában szerepel Eperjes Károly rendezésében Schiller Ármány és szerelem című műve. Katkó Ferenc a Balkán kobrát, Tege Antal pedig Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát rendezi.

 

csaba 


A Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk című komédiát Merő Béla rendezi; Slawomir Mrozek Tangóját Csiszár Imre viszi színre. E darabok, valamint két monodráma, Katkó Ferenc előadásában az Egy őrült naplója és Tege Antal játékában a Stratégia két sonkára című előadás a stúdiószínházi bemutatók közé került.


Az ifjúsági és gyermekbemutatók sorában szerepel a Diótörő és Egérkirály; Arany János Bolond Istók című műve és a Balassi Táncegyüttessel közös táncos mesejáték, az Állat(i)mese.


A tizenkét új előadás mellett az előző évadban már játszott Légy jó mindhalálig musical visszakerül a repertoárra és az eddig oktatási intézményekben játszott Moliere-darabot, A fösvényt beviszik a színházba. Az előző évadokból repertoáron marad több darab, így például a Jóccakát, anya; a Mario és a varázsló; a Mezítláb a parkban; a Monte Cristo grófja vagy az Orient.


Seregi Zoltán igazgató az évadnyitó társulati ülésen felidézte a színház intenzív nyári feladatait. Elmondta: nagy sikerrel szerepeltek Egerben, Szarvason, Gyulán, Tokajban, Pécsett a POSZT-on és Tusnádfürdőn egyaránt, és ugyancsak sikeresen szervezték a Szarvasi Vízi Színház, valamint a Csabai Nyár első felének programjait. Utóbbi során a színház egy hónapon át 32 produkciót kínált, ebből 12 saját előadás volt.


A dzsungel könyve, amelynek színrevitelében békéscsabai művészek is közreműködtek, az első magyar nyelvű előadás volt a New York-i Broadwayn. A szűz és a szörny című produkciót pedig egy nemzetközi fesztiválra Ugandába hívták meg novemberre - emelte ki Seregi Zoltán.

 

Az igazgató elmondta, az idei évadban folytatják a sikeres programokat, így a díszbemutatókat, az Ádámok és Évák ünnepét, a Bárka-esteket, a versfolyamot, és lesznek jelelt és narrált előadások a vakok, siketek és nagyothallók számára. 2008-tól folyamatosan emelkedik a színház látogatottsága, a 2016/2017-es szezonra eddig 12 ezer 643 bérletet értékesítettek.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása