A Fekete Péter és az Addikt olvasópróbáival indult meg a munka Pécsett

Az első nagyszínházi bemutató október 7-én a Fekete Péter című operett lesz Méhes László rendezésében.

 

A Pécsi Nemzeti Színház új évadának első napján a Fekete Péter és az Addikt olvasópróbáival indult a. Az első nagyszínházi bemutató október 7-én a Fekete Péter című operett lesz Méhes László rendezésében.

 

A címszerepben egy fiatal művészt, Papp Endre egyetemi hallgatót láthatják a nézők, aki Blahó Gergellyel és Baki Dániellel együtt a Pécsi Nemzeti Színházban tölti gyakorlati évét. Mindhárman Máté Gábor osztályába járnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pécsi közönség több darabban is láthatja majd őket az évad során.

 

pnsz02

Fotó: Körtvélyesi László, pnsz.hu

 

A Fekete Péterben a főbb szerepeket a pécsi társulat már jól ismert, közkedvelt tagjai: Györfi Anna, Kulcsár Viktória és Józsa Richárd alakítják. Ahogy azt már a zenés daraboknál megszokhatták, az előadásban a Pécsi Szimfonietta kiváló művészei működnek közre.

Marton László, a Vígszínház főrendezője így ajánlja Fekete Pétert a pécsi közönségnek: “Ahol részvénytársaságot alapítanak a balszerencsére... És bár Franciaországban játszódik, a legsikeresebb magyar operettek között is igazi gyöngyszem. Remélem a nagyrabecsült pécsi közönség ugyanúgy fogja szeretni,mind annak idején a vigszínházi publikum. Tisztelettel ajánlom figyelmükbe.”

A Kamaraszínházban az idei első produkció egy ősbemutató lesz október 8-án, a függőségről szóló Addikt. A szerző, Szücs Zoltán maga is végigjárta ennek poklát, egy Pécs melletti rehabilitációs intézményben szerzett saját tapasztalataiból született a darab. Az előadást Anger Zsolt rendezi.

 

süti beállítások módosítása