Elindultak a próbák az Újszínházban

A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében az Újszínház igazgatója továbbra is Dörner György marad. A teátrum ezzel kapcsolatban adott ki közleményt.

 

Az Újszínház közleménye:


A Fővárosi Közgyűlés 2016. augusztus 31-i döntése értelmében, az Újszínház igazgatója továbbra is Dörner György marad. Ahogy az ismert, az Újszínházra 12 pályázat érkezett, ezek közül választotta ki a nyertes pályázatot a közgyűlés.


Dörner György elmondta, hogy örül annak, hogy 12-en pályáztak a színházra, mivel ez azt jelenti, hogy a színház népszerű és sokan akarják magyar klasszikus és kortárs szerzők műveit játszani. Az Újszínház elmúlt 4,5 évében sok dolgon ment keresztül, nehéz volt az újraindulás, azonban a színház mostanra rendelkezik egy bázis közönséggel, amit a továbbiakban már csak növelni kell.

 

DSC01857


Dörner György bejelentette, hogy igazgatói pályázatát hamarosan közzéteszi a honlapon. A színházban a munka elindult augusztus végével, két új előadás próbái zajlanak a felújító próbák mellett. A stúdiószínpadon Gyökössy Zsolt rendezésében, Kökényessy Ágnes és Kaszás Géza főszereplésével A második teríték c. előadás próbái zajlanak (bemutató: szeptember 23.) A nagyszínpadon Seregi Zoltán rendezésében A kőszívű ember fiai című előadás lesz látható (bemutató október 14.).


Az első nyilvános nap, melyen kitárja kapuit a színház, az szeptember 17-én lesz a Színházak Éjszakája keretein belül. A program igazán érdekes, ismételten gyerekeladás lesz a stúdiószínpadon, valamint természetesen szervezünk kulisszajárást is, szintén be lehet majd tekinteni a két új darab próbáiba, sőt még rendezni is lehet a rendezőkkel, este pedig az Újszínház zenekara lesz a színpadon, majd kiegészül Török Ádámmal, végül pedig Nagy Feróval és a Beatrice-vel. A színészzenekar tagjai: Dörner György, Szakács Tibor, Szelőczey Dóra, Vass György, Pikali Gerda, Papp Gyula valamint Farkas Sándor és zenekara.


Az Újszínház nagy szeretettel várja a 2016/2017-es évadban is a nézőit!

 

süti beállítások módosítása