Fiatal színházi alkotókat támogat a STAFÉTA

Budapest Főváros Önkormányzata második alkalommal is meghirdeti a STAFÉTA pályázatot a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében.

 

A tavalyi évhez hasonlóan a FÜGE Egyesület lebonyolításában, de az idei évtől nem meghívásos, hanem nyílt pályázat formájában írták ki a STAFÉTÁT. A projekt célja a fővárosi független színházi kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az elmúlt években munkájukkal kitűnő, fiatal, pályakezdő színházi alkotók és alkotói csoportok számára biztosít további megmutatkozási lehetőséget és anyagi forrást.

 

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Alkotóművészek/magánszemélyek vagy alkotói csoportok/együttesek valamint a pályázat céljának megfelelő már működő szervezetek. Nyertes pályázó esetén a szerződés megkötéséhez szükség lesz lebonyolítói szervezeti háttérre.

 

stafeta fb profil 02


PÁLYÁZAT TÍPUSA, LEÍRÁSA:

Nyílt pályázat, a pályázók köre minden olyan fiatal, pályakezdő színházi alkotó vagy alkotói csoport, aki az elmúlt néhány évnek köszönhetően már színházi referenciával rendelkezik. A pályázat a tervezett színpadi produkció szinopszisát, produkciós leírását valamint annak költségvetését tartalmazza a befogadó helyszín és a forráshiány feltüntetésével.


2017. február 1 – december 31. között megvalósuló új bemutatókra lehet pályázni.
A megpályázható és elnyerhető támogatás pályázónként maximum 3.000.000 Ft.

 

PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA:

A pályázat elbírálása két fordulóban zajlik. A beérkezett pályázati anyagokat a FÜGE stábja ellenőrzi és a formailag megfelelt anyagokat küldi tovább a felkért konzulensi kör számára.


A konzulensek a benyújtott pályázatok színvonala, a tervezett produkciók megvalósíthatósága, társadalmi hasznossága és művészeti értéke valamint a forrásigények nagysága alapján dönt arról, hogy az adott időszakban hány pályázót (maximum 15 pályázó) juttat tovább a kuratórium elé, ahol a végleges döntés megszületik és kiderül, hogy az adott évben kik kapnak lehetőséget arra, hogy színpadra állítsák a szükséges anyagi és infrastrukturális háttérrel a projekt-tervüket.

 

A felkért konzulensek az alábbi játszóhelyek, produkciós házak és ernyő-szervezetek képviselői: Bethlen Téri Színház, Jurányi Ház, Manna, MU Színház, Műhely Alapítvány, Orlai Produkciós Iroda, Sín, Szkéné Színház, Trafó.

 

A felkért kuratórium tagjai:
Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Humán főpolgármester-helyettes- Budapest Főváros Önkormányzata)
Böszörményi-Nagy Gergely (főigazgató – Design Terminál)
Lőrinczy György (az Előadó-művészeti Bizottság tagja, főigazgató – Budapesti Operettszínház)
Mácsai Pál (igazgató – Örkény István Színház)
Szabó György (menedzser igazgató - Trafó)
Rozgonyi-Kulcsár Viktória (elnök - FÜGE)


A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK IDEJE, MÓDJA ÉS ELBÍRÁLÁSA:

A pályázatokat 2016. szeptember 30-ig – az aláírt és beszkennelt pályázati adatlapot és annak szükséges mellékleteit - e-mailben kell benyújtani a stafetapalyazat@gmail.com e-mail címre, „STAFÉTA – pályázat” tárgy megjelöléssel.

 

A pályázat kötelező mellékletei:

• kitöltött pályázati adatlap
• szakmai önéletrajz és referenciák
• a produkció rövid leírása, rendezői koncepció (max. 2 oldal terjedelemben)
• a produkció részletes technikai paraméterei, szcenikai leírása, infrastrukturális igénye
• játszóhely befogadó szándéknyilatkozata
• költségvetés-terv a létrehozásról a költség jogcímek pontos megjelölésével és az igényelt támogatási összeg feltüntetésével

 

Az elbírálás határideje és a hivatalos eredményhirdetés:

A pályázatok elbírálásának várható időpontja és közzé tétele: 2016. december 10-ig a FÜGE honlapján: www.fugeprodukcio.hu.

 

 

süti beállítások módosítása