Színházak Éjszakája - Már Debrecenben is!

Budapesten immár ötödik alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakája rendezvénysorozatot. Idén a debreceni Csokonai Színház is csatlakozik a remek kezdeményezéshez, és szeptember 17-én sokszínű és korábban sosem látott programokkal várja az érdeklődőket.

 

20 órától forgószínpadszerűen vehetnek részt a nézők különböző nyílt próbákon, zenés színházbejáráson és éjszakai tárlatvezetésen.

 

Tasnádi Csaba rendező A víg özvegy próbájára várja a Színházak Éjszakája résztvevőit, akik betekintést nyerhetnek abba, hogyan készül egy nagyoperett koprodukciós előadásban, a nagyszínpadon. Szintén megnyitja a próbaterem ajtaját Csikos Sándor színész-rendező, aki Mensáros László 1956-os visszaemlékezései alapján állítja színpadra a Szélfútta levél című előadást Kubik Anna és Szilágyi Tibor főszereplésével.

 

MAT 8630

 

A két nyílt próba mellett a debreceni színház énekkara zenés színházbejárást tervez, melynek során a program résztvevői megnézhetik, hogyan folyik a munka az ún. tárakban, vagyis a színpadi produkciókat kiszolgáló műhelyekben.

 

Igazi különlegességet jelent a negyedik program, melynek során Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas díszlet- és jelmeztervező vezeti körbe a vendégeket az egyedülállóan gazdag munkásságát bemutató kiállításon.

 

Az eseményre jelentkezők egymás után mindegyik programon részt vehetnek. A Csokonai Színház korlátozott számban tud jelentkezőket fogadni, ezért az érdeklődőktől (a pontos létszám megjelölésével!) szeptember 15-ig előzetes regisztrációt kérnek a marketing@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen. A program ingyenes.

 

süti beállítások módosítása