Világsztárok is színpadra lépnek a Müpa 2016/17-es évadában

Anna Netrebko szoprán, Yusif Eyvazov tenor, Michel Legrand Oscar-díjas zeneszerző, Lang Lang kínai zongoraművész és Estrella Morente flamencoénekes is fellép a Müpa 2016/17-os évadában.

 

A Müpa új évadának egyik szenzációja Anna Netrebko szeptember 29-i koncertje a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, amely a világhírű orosz szoprán első magyarországi fellépése lesz. A művésznő férjével, az azerbajdzsáni Yusif Eyvazov tenorral közös koncertjén olasz szerzők - Cilea, Puccini, Boito, Giordani, Leoncavallo, Mascagni, Ponchielli - szerzeményei mellett operettrészletek is elhangzanak. A koncerten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel Jader Bignamini - közölte a Müpa hétfőn az MTI-vel.


A koncertre a Müpa+ hűségprogram arany és platina szintű tagjai korlátozott számban, csütörtök 10 órától, a nagyközönség pedig pénteken 10 órától vásárolhat jegyeket a Müpa jegypénztárainak nyitvatartási idejében és online a mupa.hu honlapon.

 

 mupa


A Budapesti Fesztiválzenekarral közös szervezésű Európai Hidak fesztiválra érkezik a Müpába az Oscar-díjas zeneszerző Michel Legrand. Hosszú idő után ismét koncertet ad Budapesten a világhírű kínai zongoraművész Lang Lang, és először hallhatja a hazai közönség a Pedro Almodóvart is megihlető flamencoénekest, Estrella Morentét. A YouTube ismertette meg a világgal Jacob Colliert, aki egy multimédiás szólóprodukciót hoz első magyarországi koncertjére.


Fellép a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara Antonio Pappano vezényletével és William Christie a Les Arts Florissants-szal. Fischer Ádám a Felvilágosodás Korának Zenekarával Haydn grandiózus muzsikáját költözteti a Müpába. Az orosz zene egyik leghitelesebb tolmácsolója, Valerij Gergijev a Mariinszkij Színház Zenekarát, Alan Gilbert pedig a New York-i Filharmonikusokat dirigálja majd.


Fellép Cameron Carpenter a St. Martin in the Fields zenekarával, áriaestet ad Marcelo Álvarez, Cecilia Bartoli, Simone Kermes és Philippe Jaroussky. A 2017-es Budapesti Wagner-napok műsorán szerepel újra a Ring, a Parsifal és egyetlen alkalommal a Rienzi.


A Müpa irodalmi esttel emlékezik meg Esterházy Péter munkásságáról, valamint a Salzburgban bemutatott Halleluja - Oratorium balbulum című előadással, amelynek Esterházy írta a librettóját. A művet a Bécsi Filharmonikusok és a Magyar Rádió Énekkara adja elő, a zeneszerző, Eötvös Péter vezényletével.


Anoushka Shankar legújabb, Land of Gold című lemezét mutatja be, Salif Keita előadásában pedig a nyugat-afrikai tánczene csendülnek majd fel tradicionális hangszereken.


Az igényes popműfaj kedvelőinek többek között a Punnany Massif, az Anima Sound System, a Hiperkarmából ismert Bérczesi Robi, valamint az Ivan & The Parazol kínál koncertélményt. Folytatódik a Great Hungarian Songbook sorozat, amelyen a múlt század magyar könnyűzenei slágereit újraértelmező és újrahangszerelő produkciókat hallhat a közönség Tompos Kátya és Takács Nikolas előadásában.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása