Fókuszban a koreográfusok a Hagyományok Házában

Foltin Jolán és Mihályi Gábor koreográfiáit bemutató előadással kezdődött vasárnap a Hagyományok Háza új évada.

   

A Fókuszban a koreográfusok című sorozat rendezvényén a közönség a két alkotó legemblematikusabb koreográfiából készült válogatásműsort láthatott, majd a két művésszel Novák Eszter rendező beszélgetett az előadás után - közölte az intézmény.
    

A Corvin téri Budai Vigadóban az utolsó előadás a szeptember 16-i jubileumi műsor lesz. A Szarvasének részletei mellett a Közép-Európa Táncszínház Lajkó Félix zenéjére készült előadását, a Hordát tekintheti meg a közönség.


fokuszban

    

A Budai Vigadó felújítása miatt szeptember második felétől a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes előadásait az érdeklődők a MOM Kulturális Központban, a Fonó Budai Zeneházban, a Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Zeneakadémián, a Bethlen Téri Színházban és a Nemzeti Színházban láthatják. Kézműves-, tánc- és énektanfolyamaikat a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum melletti Apor Péter utcai közösségi teremben és a Szilágyi Dezső téren tartják meg várhatóan 2018 tavaszáig. 
    

A Bartók-emlékév tiszteletére rendezik meg a Bartók kivirágzott fái című koncertet szeptember 21-én a Zeneakadémián, ahol mások mellett Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek, Nagy Péter zongoraművész, Herczku Ágnes énekes és a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiból álló Szalonna és bandája lép színpadra.
    

A programkínálat részeként októberben hagyományőrző mestereket lát vendégül a Magyar Állami Népi Együttes zenekara, novemberben a Fókuszban a koreográfusok sorozat folytatásaként a Zalai Kamaratánc Fesztivál díjnyertes koreográfiáiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

 

Decemberben a Magyar Állami Népi Együttes Szabó Balázs zenéjére készült új műsorát mutatják be Apám ablakából címmel, valamint az együttes a Bozsik Yvette Társulattal ad közös estet.

 

 

süti beállítások módosítása