Spangli helyett színházjegy? - Dr. Zacher lesz a Tünet vendége

Érdemes-e drog helyett színházjegyet venni?  – dr. Zacher Gábor és Szabó Réka a művészet bódító hatásáról beszélget szeptember 13-án a Trafóban.

 

Dr. Zacher Gábor toxikológus beszélget Az éjszakai csodái című darabról a Tünet Együttes rendhagyó évadnyitóján, szeptember 13-án este a Trafóban. A téma: lehet-e józanul betrippelni, pusztán a művészet segítségével? Érdemes-e drog helyett színházjegyet venni? A doktor beszélgetőtársa Szabó Réka, a Tünet Együttes alapító-rendezője.

 

 zacher szabo

 

.A Tünet Együttes ajánlója:

 

A másfél éve teltházzal futó Az éjszaka csodái igazi éber álmodás, egy téridőn kívüli éjszaka története, melyben egy fiú és egy lány találkozik is, meg nem is. A darabot Weöres Sándor azonos című látomásverse ihlette. A hallucinogén színpadi világot úgy teremtette meg Szabó Réka rendező, hogy élőben manipulált animációval és élő zenével hangolta össze Szász Dániel és Furulyás Dóra táncművészek mozgását. A kivetített világ és a táncosok így egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek – a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élő szereplőkkel, átírja egymást valóság és képzelet.

 

Az ejszaka csodái Meszaros Csaba

Fotó: Mészáros Csaba


Nem furcsa hát a kérdés, hogy helyettesítheti-e egy ilyen érzéki produkció a pszichedelikus drogok által adott élményt. Milyen folyamatok indulnak el az agyban egy jó darab hatására? Meg lehet-e győzni a fiatalokat arról, hogy az emberi elme drogok nélkül is képes átlépni egy módosult tudatállapotba? A mindig a művészet határterületein kalandozó Tünet Együttes most Dr. Zacher Gábor toxikológussal, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetőjével keresi a választ ezekre a kérdésekre.


A rendhagyó évadnyitón – ahol szó lesz a társulat 2016/2017-es előadásairól és további projektjeiről is – Szabó Réka alapító-rendező beszélget a doktorral. Az esemény Az éjszaka csodái című darabbal kezdődik szeptember 13-án 19.00 órakor a Trafóban. A beszélgetésre az előadás után kerül sor a Trafó kávézójában.

 

süti beállítások módosítása