Előadóművészeti központ épül az új Világkereskedelmi Központban

Az új alkotások bemutatásának színtereként és közösségi térként szolgáló Ronald O. Perelman Performing Arts Center nevű intézményt irányító testület elnöke Barbra Streisand énekesnő lesz. 


design

    

A kocka alakú, áttetsző márványból és üvegből készülő építmény emléket állít a 2001. szeptember 11-i terrortámadás tragédiájának, másrészt New York városának életerejét jelképezi  - jelentették be a csütörtöki ünnepélyes leleplezésen.
    

Joshua Prince-Ramus építész szerint az áttetsző, erezett márvány- és üvegépület olyan mint egy "titkos doboz". Napközben tompa fényű, míg éjszaka papírlámpáshoz hasonlóan világít a három emeletes, 9200 négyzetméteres központ, amelyben három előadóterem és egy próbaterem kap helyet. 
    

Mivel a művészeti igazgatóknak rugalmasságra van szükségük az új produkcióikhoz, a szobák és termek falai mozgathatók lesznek, így tizenegy különböző tér alakítható ki az épületen belül - emelte ki Prince-Ramus. A legnagyobb változatban akár 1200 főt befogadó események, például rockkoncertek megrendezésére is alkalmas lesz az intézmény. 
    

A becslések szerint 250 millió dollárból (68 milliárd forintból) megépülő központ várhatóan 2020-ban nyithatja meg kapuit. A névadó üzletember, Ronald Perelman júniusban 75 millió dollárt (húszmilliárd forintot) adományozott a projekthez.

 

süti beállítások módosítása