Fedél nélkül is folytatja munkáját a Főnix Drámastúdió

A Főnix Művészeti Műhely színiiskolája, a Főnix Drámastúdió tizenkilenc éves történetében harmadszor áll fedél nélkül a kezdődő tanév elé.

 

Először az önkormányzati tulajdonú Józsefvárosi Klub, aztán a magánkézbe került Gutenberg Művelődési Otthon, most a Vasas Művészegyüttes Művelődési Házának szakszervezeti tulajdonosa döntött az intézmények bezárásáról.

 

 fonix dramastudio 2016 01

 

A Főnix Művészeti Műhely közleménye:


Bár még nem tudjuk, október után hol folytatódik a munka, színésznevelésben, művészeti nevelésben elért eredményeinket nem hagyjuk veszni. Tartozunk ezzel jelenlegi növendékeinknek és azoknak, akik az iskola befejezése után – több mint ötven százalékos arányban – a művészetek, elsősorban a színházművészet területén találták meg helyüket. Tartozunk azoknak a tanároknak, akik a tizenkilenc év alatt művészetüket és szaktudásukat neveléssé formálták. Tartozunk a nézőknek, akik nevetésükkel vagy könnyeikkel, tapsukkal honorálják a színésszé érett egykori növendékek játékát.


A Főnix tömörré fogalmazott arca: fészek, sziget, közösség, értékrend. Meg az, hogy „Tűzzel játsszunk!”.  Ezúttal is a tűzzel játszunk, amikor meghirdetjük a színiiskola aktuális felvételijét, 18 éven felülieknek és 6-17 éves fiataloknak.


A helyszínt, ahol folytatjuk a munkát, amely növendékek, autista gyerekek, művésztanárok és művészettanárok, színészek és leendő színházi emberek otthona lesz, még homály fedi. De a munka nem áll meg. Várjuk a színház iránt elkötelezett és érdeklődő fiatalok jelentkezését 19. tanévünkre is.


„Táncolni kell uram. A zene majd csak megjön valahonnan.”

 

További információ: 0620-384-6658
http://fonixx.hu/aktualis.htm

 

A Főnix Művészeti Műhely 1998 óta működik Budapesten. Tagozatai: a Színházi Műhely, a Filmes Műhely, a Versműhely, a magasan funkcionáló autista gyerekekkel és a színészneveléssel foglalkozó, hétvégi működésű színiiskola, a Drámastúdió. Hatvankilenc színházi bemutató áll mögöttük. A Műhely alapítója Bicskei Kiss László színész, rendező, a Magyar Kultúra Lovagja.

 

süti beállítások módosítása