A moszkvai Bolsojban vendégszerepel a milánói Scala

Verdi Simon Boccanegra operájával és Requiemjével, és az olasz szerző, valamint Cherubini és Rossini műveiből összeállított szimfonikus koncerttel vendégszerepel a moszkvai Nagyszínházban a milánói Scala szeptember 10-től hat estén át.

 

A Scala társulatának 340 tagja érkezett az orosz fővárosba, felszerelésüket 12 teherautó szállította - közölte Mihail Kuszrinovics, a Bosco di Ciliegi holding vezetője, a Moszkvában immár 16. alkalommal megrendezett Cseresznyeerdő Nyílt Művészeti Fesztivál alapítója a Bolsojban megtartott sajtótájékoztatón.

 

simon scala

Fotó: Marco Brescia


Alexander Pereira, a Scala vezérigazgatója elmondta, hogy a világhírű milánói operaház 1964 óta nyolc alkalommal vendégszerepelt Moszkvában, amit a Bolsoj hétszer viszonzott. Az orosz főváros Nagyszínháza 2018-ban utazik ismét a lombard székvárosba, és Vlagyimir Urin, a Bolsoj vezérigazgatója szerint balettelőadásokkal fogja elkápráztatni az olasz közönséget. A Scala művészei Moszkva előtt Szöulban és Sanghajban léptek fel.


Cezare Maria Ragaglini moszkvai olasz nagykövet hangsúlyozta, hogy Moszkvában itáliai kulturális ősz kezdődött, mert a Scala fellépése mellett a Puskin Múzeumban kedden nyitják meg a világ legjelentősebb Raffaello-tárlatát. Az olasz reneszánsz festő műveit a firenzei Uffizi képtárból és Olaszország más rangos múzeumaiból szállították át az orosz fővárosba.


A Simon Boccanegra nyilvános főpróbáját csütörtökön tartották, a címszerepben Leo Nuccival, a koreai Mjun Vun Csung vezénylésével.

 

MTI

 

 

 

 

süti beállítások módosítása