A Madách táncművészei is bemutatkoznak a Színházak Éjszakáján

A Madách Színház az idei Színházak Éjszakáján rendhagyó előadásnak ad helyet a Madách Stúdióban. Az est címe: Árnyak nélkül.


Kétfelvonásos „videószínház” produkciót mutatnak be, amely táncra és interaktív videó anyagokra épül – olyan új előadásmódban, ahol a vetítés és a táncosok mozgása folyamatos összhangot alkot.

 

 14202729 1169366296417550 632428666699989387 n

 

"Egy korábbi Színházak Éjszakájára készítettünk már egy önálló táncprodukciót Torn címmel, amelyet később Győrben, a Magyar Táncfesztiválon is előadtunk, nagy sikerrel. Akkor is élveztük a közös munkát a táncművész kollégáimmal, és bíztunk abban, hogy kapunk még ilyen lehetőséget" - mesélt a bemutató előzményeiről a koreográfus a 7óra7.hu-nak.

 

A portál kérdésére Vaszilenko Eugenia elárulta, hogy ezúttal is teljesen új produkcióval készülnek, amely minden elemében eltér a Madách Színházban megszokottól. A koreográfus ígéri, sokszínű táncbemutatót láthatnak az érdeklődők.


"Rengeteg zenei és táncstílust ötvözünk majd az előadásban. Ez a kavalkád lehetővé teszi, hogy mindenki abban mutassa meg magát, amiben a legjobb." - tette hozzá.

 

A Madách Színház évenként közel 350 előadást tart, mintegy 500 ezer hazai és külföldi néző jelenlétében. A több mint 1400 teltházas előadással és sokszor megújult szereposztással 33 éve folyamatosan műsoron lévő, számos magyarországi színházi rekordot megdöntő Macskák, vagy épp a két év alatt 200 előadásig jutó Mamma Mia! sikere nem csak a kiváló alapanyagnak vagy épp a rendező és a díszlettervező által megálmodott látványvilágnak köszönhető, hanem a lendületes és nagyszabású koreográfiákat estéről estére bemutató tánckarnak is.

 

madach

 

Árnyak nélkül - A Madách ajánlója:

 

A történet főszereplője Szonja, a fiatal elismert festőművész. Képeit színes, meseszerű stílus jellemzi - egészen a legutóbbi kiállításáig... A közvéleményt és a kritikusokat egyaránt sokkolja a depresszív, baljós hangulatú, új festménysorozata. Sötét titkot hordoz, amely kihat a munkájára és a magánéletére is.
Szonja boldogságra vágyik, újra önmaga lenni, de ehhez szembe kell néznie saját „Árnyaival”.

 

Koreográfus: VASZILENKO EUGENIA
Író és rendező: PETKE BALÁZS
Közreműködnek a Madách Színház táncművészei.

 

Az előadások időpontja: 19.30 és 22.00 óra

 

Forrás, fotók: Madách Színház, 7óra7.hu

 

süti beállítások módosítása