Lúdbőr - Magyar designerek és táncművészek performansza

A MU színház falain belül rendhagyó esemény készül szeptember 19-én az L1danceFest ideje alatt.

A kivételes bemutató a LÚDBŐR címet kapta, mely magyar vonatkozású motívumokból épül fel, magyar designereket mutat be és magyar táncművészek, előadóművészek vesznek részt a létrehozásában. 

 

l1a


Az idén 15. jubileumát ünneplő L1danceFest a Pesti Est médiatámogatásával egyedi táncelőadással jelentkezik. Az Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, TiCCi Rockabily Clothing, és Zagabo márkák ruháit elismert művészek performanszainak kíséretében tekintheti meg a közönség Ladjánszki Márta rendezésében.
 
„Alkotóként a színek, formák, így a kosztümök is számomra mindig nagyon fontosak voltak. Igyekeztem alkotóként és előadóként is olyan munkákban részt venni, ahol a kosztüm, a figura és annak minden apróbb jelzése kigondolt, megformált volt. Az L1danceFestek alatt felmerült a kérdés, hogy a konferanszok miben lépjenek színpadra. Mivel az első években én is konferáltam, átéreztem ennek minden nyűgét és nyilát, hogyan lehet egy fesztiválszervezésben szexi, dögös, érdekes lenni és a sokszor hosszúra nyúló információkat izgalmasan tálalni. Alig volt arra időm, hogy kitaláljam, melyik nap milyen ruciban (hajban, sminkben, cipőben) lépjek a színpadra, lehetőleg újdonságot is becsempészve. És ekkor arra gondoltam, minek erőlködöm én ezen, amikor számtalan tehetséges magyar designer van, akiket szívesen bemutatnánk, sőt, sokan már dolgoztak táncosokkal is, mi is. Így a társművészetekre is felhívjuk a figyelmet egy ilyen nagy nemzetközi eseményen.
 
Amikor megkérdeztünk néhány tervezőt, szinte mindenki igent mondott és nagyon izgalmas megjelenést találtunk ki együtt. Ma az L1danceFest egyik fénypontja a „catwalk”, amikor a nézők alig várják, hogy meglássák az aznapi kreációkat és így egy kicsit a reflektort a tervezők alkotásaira is ráirányítjuk. Annyira eredményes volt ez az együttműködés, hogy most a jubileum kapcsán adta magát a lehetőség, hogy LÚDBŐR címen kortárs catwalk keretében több designert ismét bemutatva egy nagy happenning jöjjön létre, ahol a modellek az L1 Egyesület művészei” – mondja Ladjánszki Márta, az L1 Egyesület művészeti vezetője.

 

Erős Balázs, a MU művészeti vezetője számára nagy örömet jelent, hogy a színházban talált otthonra az extrém bemutató a fesztivál ideje alatt, hiszen az intézmény valódi BEFOGADÓ-KÖZÖSSÉGI-UNDERGROUND térként működik. Ezt a három alaptételt pedig tökéletesen vegyíti mind a LÚDBŐR, mind a fesztivál ideje alatt ott látogatható további események is.

 

További információk a LÚDBŐRRŐL a MU Színház honlapján érhetők el.

 

süti beállítások módosítása