Szegedi Szabadtéri - Már kaphatók jegyek a 2017-es előadásokra

A Reök-palota szecessziós épületében kialakított új jegyirodában csütörtökön elkezdődött a belépők értékesítése a Szegedi Szabadtéri Játékok 2017-es évadára.

 

Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy tűnik, a jövő évi műsor elnyerte a közönség tetszését, a jegyiroda délelőtti nyitásakor már hosszú sor várakozott az épület előtt.

 

szegedi szabadteri

Fotó: szegediszabadteri.hu


Az augusztus végén zárult felmérés eredményeit ismertetve a színház szakember közölte, a hét produkció tetszési indexe 4,58-es eredményt ért el az ötös skálán. A legnépszerűbb előadás A bolygó hollandi, a Tévedések vígjátéka, illetve az Ének az esőben volt. A nézők leginkább a műfaj és a várható élmény alapján döntenek arról, melyik előadást választják. A fesztivál nem helybéli látogatóinak 86 százalékát kifejezetten az előadások vonzották Szegedre és a vendégek átlagosan harmada még egy éjszakát töltött a városban. A közönség 97 százaléka helyeselte, hogy a nézőtér visszafordult és a színpadot újra a székesegyház előtt állították föl.


A jegyirodában a Reök-palotában korábban kiállító képzőművészek alkotásai fogadják a vendégeket. Szegeden a Gulácsy-terem megszűnését követően nem nagyon volt olyan hely, ahol minőségi képzőművészeti alkotásokat lehetett vásárolni. Ezt igyekszik orvosolni az új kezdeményezés - tudatta az igazgató. Hozzátette: a művészetpártoló közönség megvásárolhatja azokat a műveket is, melyeket reprodukcióját a tárlatok népszerűsítéséhez használták plakátokon, hirdetésekben, ezt a bevételt az önálló kiállítások katalógusainak készítésére fordítják.


Harangozó Gyula művészeti igazgató bejelentette, már tervezik a következő évad ajándékkoncertjét is. A népszerű program szegedi kulturális összefogással valósul meg, a Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett fellép az idén harmincéves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett is, az est két karmestere Gyüdi Sándor és Pál Tamás lesz.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása