M/Ámor, vagy amit akartok - A Terminál Workhouse a Szkénében

A fiatal Terminál Workhouse társulat a sűrű színházi fesztiválszezon után szeptember 23-án a Szkénében is bemutatja sajátos shakespeare-i dramaturgián alapuló, de igazán mai vígjátékát.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A független színházi alkotókból álló Terminál Workhouse az elmúlt évad során szinte a semmiből robbant be a magyar színházi köztudatba. A M/Ámor, vagy amit akartok létrejöttét hosszú, de annál kreatívabb közös alkotómunka előzte meg, melyben minden közreműködő alkotóként vett részt.

 

TerminalWorkhouse Mamor 2


A darab a nyári színházi fesztiválszezon kedvelt előadása lett, a makkoshotykai fiatalok mámoros történetét sikerrel játszották többek között a ZaKo, az Ördögkatlan és a VIDOR Fesztivál közönsége előtt. A Shakespeare-komédiák sajátos dramaturgiáján alapuló darabban - melyet a színészek improvizációja alapján Dancsecs Ildikó írt - négy fiatal szerelmes történetét ismerjük meg, akik a felnőtté válás útján esetlenül lavíroznak a rögös magyar valóságban.

 

mamor4 zellei boglarka

 

A helyszín - mivel magyar vidékről van szó - természetesen a kocsma, ahol Puck varázscseppjét a Sztárlájt partyszervíz által delegált zenész-csapos házifőzésű pálinkája váltja le, melynek hatására feltárulnak a legféltettebb titkok, a fiatalok pedig szembe néznek saját félelmeikkel, önmagukat gátló frusztrációikkal.

 

Így válik kibogozhatatlan szerelmi négyszöggé a kényszeresküvő elől szökni akaró, de a jólét miatt mégis hezitáló menyasszonynak, a faluból kiutált álértelmiségi tanítónak, a volt téesz elnök fiának és a roma kocsmáros kitartóan szerető lányának története. Mindez a magyar vidék embereinek keserédességével keretezve, az egészet átszövő zenével és rengeteg humorral jelenik meg Bakonyi Alexa, Kálóczi Orsolya, Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv karaktereiben.

 

 TerminalWorkhouse Mamor 1

 

M/Ámor, vagy amit akartok
zenés vígnépszínművelet

 

A szövegkönyvet Shakespeare Szentivánéji álom cselekménye

és a színészek improvizációja alapján írta: Dancsecs Ildikó


Szereplők:

Bakonyi Alexa, Kálóczi Orsolya, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv


Zenél: Simon Attila

Jelmeztervező: Tóth Hajni
Dramaturg: Dancsecs Ildikó
Zeneszerző: Pagonyi András
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Dömötör Tamás

 

A Terminál Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása

 

Az előadás 2016. szeptember 23-án, pénteken 19 órától látható a Szkéné Színházban.

 

További információk: www.terminalworkhouse.hu, www.szkene.hu
Jegyvásárlás: www.szkene.hu
Facebook: Terminál Workhouse

 

süti beállítások módosítása