Őze Áron: "Kölcsönösen ki kell próbálnunk egymást"

Új vezetéssel kezdi évadát a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Őze Áron igazgatót és Sipos Imre művészeti vezetőt a KamaraOnline kérdezte.

 

A KamaraOnline cikkéből:

 

"A színházat viszonylag gyorsan belaktuk, illetve még lakjuk be ezekben a hetekben. Ami a várost illeti, azt szeretném, ha a közönség lakná be inkább a színházat. Jó lenne, ha mindenki rólunk beszélne, és még a csapból is a Bartók Kamaraszínház folyna. Kicsit unalmas hírem van a sajtónak és a szakmának is: nagyon normálisan, konstruktív kommunikációval, példaértékű módon sikerült átvenni a házat július 1-jén. Nyilván ez nem érdekes hír a botrányra vágyóknak, viszont hallatlanul fontos a nézők és az intézményben dolgozók szempontjából" - szögezte le Őze Áron.

 

OzeSipos

 

A direktor hangsúlyozta, teljes mértékben stabil maradt a gárda, mára mindenki megnyugodott. "Sipos Imre művészeti igazgatóval olyan műsort állítottunk össze, hogy minden színész három-négy szerepet játszik, vagyis vastag lesz az évaduk. A Bizalom évadát hirdettem meg, kölcsönösen ki kell próbálnunk egymást. Mindenki érezheti, hogy nem az ördögtől valók vagyunk, közvetlen színházcsinálóként érkeztünk, és a társulattal együtt gondolkodva akarunk dolgozni. Néhány dolgon változtatni kellett, mert szerintem mindenkinek a legjobb munkakörülményeket kell biztosítani, néhány munkakört is pontosítottunk. Új közalkalmazotti státuszokat kértem a fenntartó dunaújvárosi önkormányzattól. Amit a város eddig ígért, azt megkaptuk. Úgy gondolom, minden rendben van" - mondta az igazgató.

 

Úgy fogalmazott, most még csak „tapogatják”Dunaújváros és a régió közönségét, felmérik, hogy mit szeretnének, s így reményeik szerint egyre többen ülnek majd be minden produkcióra. "Izgalmas, minden korosztályt megszólító az idei műsorterv. Színvonalas népszínházat kell csinálnunk, ezt nagy örömmel vállaltuk és ezen dolgozunk. Olyan megyében és városban, ahol a Bartók működik, ez kötelező feladat. Teljesen más a nagyszínpad és a stúdió műsorpolitikája, jövő nyáron pedig a Petőfi liget életében is mind jobban szeretnénk részt venni. Máris sok együttműködő partnerrel van kapcsolatunk. Sipos Imrével nehéz és kalandos ciklust töltöttünk el korábban a Pesti Magyar Színházban, szakmai hitelességünket szeretnénk Dunaújvárosban is kamatoztatni" - tette hozzá az újonnan kinevezett direktor.

 

Sipos Imre elmondta, gyanúsan szoktak nézni, ha színészek vannak a színház élén. "Mi sosem felejtünk el színésznek lenni, ám jó érzés, amikor rendezőként is jó produkciót csinálunk. A színházban vezetőnek lenni olyan, mint amilyen a családban az apa szerepe. Összetartunk egy közösséget. Vezetőként mi most plusz feladatot vállalunk a tervezéssel, az adminisztrációval, amellyel valamennyi energiát ugyan elveszünk a művészi munkánkból, de erre szüksége van a társulatnak. Abból a szempontból biztosan őrültek vagyunk, hogy elképzelhetetlennek tartjuk az életünket a színház nélkül. Sok oldaláról ismerjük a színpadot, és ez jó dolog" - vallja a Bartók új művészeti igazgatója.

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása