20 éves a miskolci színészmúzeum

Ősszel ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a miskolci színészmúzeum.

 

A Herman Ottó Múzeum - Miskolci Galéria színháztörténeti gyűjteménye jubileumi programsorozattal ünnepel. Az évadnyitó rendezvény két exkluziv tárlat megnyitójával kezdődött múlt pénteken: az "Ilyen nagy szerelem..." - Latinovits Zoltán, a színészkirály miskolci évei című kiállítás eddig nem publikált előadásfotók sorával rajzolja meg a művész pályakezdését.

 

latinovits kiallitas 160909 vcs 2

Fotó: Végh Csaba, minap.hu

 

A másik tárlat Moszkvából érkezik: a Bahrusin Színháztörténeti Múzeum Alekszej Bahrusin, a színház lovagja című kamaratárlata a világ egyik legnagyobb színházi múzeumának alapítójának és gyűjteményének történetét ismerteti meg a közönséggel.

 

A miskolci középiskolások által készített, internetes videomegosztó portálokon, közösségi oldalakon közzétett videosorozat kisfilmjei a város színháztörténeti emlékhelyeire vezetnek, ahol a diákok megidézik a miskolci színjátszás nagyjait. Az egyetemistákat színházi tárgyú társasjátékok tervezésére hívják. Az intézmény Mikulás-ajándékaként Barnáné Juhász Ildikó tervező, illusztrátor gyerekszínházi tárlatát kínálják. 

A kedvelt sorozatok, az Operettklub, Emlékpróba, Múzeumi MENÜett mellett új program is indul: a Szerelmi levelező előadássorozata a magyar színészet nagyasszonyainak szerelmi levelezésén keresztül mutatja be a magyar színészet nagyjainak pályaképét, emberi kapcsolataikat.

 

Forrás: minap.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása