Koncertsorozatot indít a Baltazár Színház

Neves művészek fellépésével koncertsorozatot indít a Baltazár Színház, amely a színházi előadások mellett számos további kulturális programot is tervez új otthonában Budapesten, a III. kerületi Baltazár Házban.

 

A Baltazár Színház saját otthonra talált: az aquincumi HÉV-megálló közelében olyan közösségi teret hozhat létre, ahol hétről hétre színházi előadások, ifjúsági programok, művészetoktatás, kiállítások és számtalan további esemény tölti meg élettel a dán tervezésű, letisztult formavilágú ház falait - olvasható a Baltazár Színház közleményében.

 

baltazar


Mint írják, szeptembertől a repertoárt új elemmel bővítik: Csütörtököt mondunk! címmel az egész évadon átívelő koncertsorozatot indítanak a Baltazár Házban. Csütörtökönként vendégül látják a hazai zenei, illetve színházi világ neves művészeit, akik a Baltazár színészeivel közös, különleges zenés műsort mutatnak be.


Az első koncert sztárvendégeként Szinetár Dóra lép fel, szeptember 22-én elindítva a Baltazár Csütörtökök sorát. A sorozatban hamarosan láthatja a közönség Hernádi Juditot, Kováts Krisztát, Sasvári Sándort, Novák Pétert és Zoránt. A Baltazár Csütörtökök további koncertjei az idén október 6-án, november 10-én és november 24-én lesznek. A sorozat házigazdái: Kecskés Karina, Darvas Ferenc, Müller Péter Sziámi, valamint a Baltazár Színház színészei és zenészei. A programokról további információ a www.baltazarszinhaz.hu és a www.facebook.com/BaltazarSzinhaz oldalon érhető el.


Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti a lehetőséget, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Működésének alapja, hogy előadásai társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és mutassák be őket. Az előadásokat ne "ahhoz képest" ítéljék meg, hanem önmagukért - olvasható a színház közleményében.

 

Baltazár Színház, MTI

 

 

süti beállítások módosítása