5777-ben indul a Gólem Színház 11. évada!

A Gólem Színház új bemutatókkal, gyerekelőadással és a már jól ismert produkciók továbbjátszásával várja Önöket 5777-ben, azaz a 2016-2017 évadban!

 

Schmied Zoltan Nagy Mari

 

A színház közleménye:


Idén október 2-án kezdődik a zsidó újév, immáron az 5777-ik.


Egy nappal előtte pedig elindul az ünneplés a Lefitymálva című nagysikerű vígjáték 70. előadásával a Jurányi Házban, majd október 2-án a Zs  - kategória - Önfeledt zsidózás revüvel várja a szórakozni vágyó közönséget  a Dumaszínház, Corvin utcai színháztermében. Az előadás szövegét olyan kortárs szerzők jegyzik, mint Szabó Borbála, Dragomán György, Székely Csaba, Szálinger Balázs, Lombor L. Marci, Vinnai András és Litkai Gergely.

 

Ezen a két előadáson a színészek, alkotók különleges szokással, egy zsidó hagyománnyal is megajándékozzák a nézőket.  

 

GoleMese FBcover fooldalhoz

 

Repertoáron maradnak a Zs-kategória, a Lefitymálva, a Kinevetsz a végén!, a Mamelosn, a Szakácskönyv a túlélésért előadások és két új bemutatóval színesedik a Gólem évada.

 

A GóleMese, avagy így ment a rabbi hohmecolni! gyerekelőadás négy közismert zsidó népmesét dolgoz fel, melyeket a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Zsidó népmesék című kötetből ismerhetnek. Az előadás október 16-tól a Jurányi Ház Gólem Termében látható,  Schmied Zoltán és a Szamárfül Társulat rendezésében.


Székhelyi József és Trokán Péter kelti életre Halpern és Johnson történetét. A díjnyertes dráma feltárja két nagyon különböző férfi sorsát, akiknek az élete mégis egy ponton találkozik. Szenvedély, szerelem, házasság, hazugság, titok, barátság sok humorral fűszerezve.

 

ZSkat P1130656 2

 

Megjelent a 10 éves évfordulóra készült Gólem Színház kiadványa.

 

Olvasson bele!

https://issuu.com/golemszinhaz/docs/golem10issuu1/1

https://issuu.com/golemszinhaz/docs/golem10issuu2/1

 

Találkozzunk 5777-ben is a Gólem Színház előadásain!

www.golemszinhaz.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása