A Hello, Dolly! a Broadway-re tart - Főszerepben Bette Midler

A színésznő a Twitteren írta meg, hogy már kaphatók jegyek a musicalre, amely máris rekordot döntött: a Broadway történetében erre a produkcióra, a 2017-es Hello, Dolly!-ra váltottak legtöbben jegyet az értékesítés első napján.

Jerry Hermann 1964-es klasszikus musicaljének felújított változata 2017-ben debütál New York-ban. Az elő-bemutatót március 15-én, a Shubert Theatre-ben tartják. Dolly Gallagher Levi-t Bette Midler alakítja majd a vélhetően teltházas produkcióban. A Hello, Dolly! rendezője a Tony-díjas Jerry Zaks, koreográfusa a szintén Tony-díjas Warren Carlyle lesz, a hivatalos premierre április 20-án kerül sor.

 

bette midler extralarge 1412020319276

 

A musical filmes adaptációjában Barbra Streisand alakította Dolly Levit, partnere a feledhetetlen Walter Matthau volt, a filmet 1970-ben a legjobb látványterv és a a legjobb filmzene kategóriában Oscar-díjjal is jutalmazták. A történetben egy középkorú özvegyasszony házasságközvetítéssel foglalkozik, de mikor egy számára is megfelelő férfi fordul hozzá, hogy keressen neki partnert, elhatározza, hogy ő fog hozzá feleségül menni...

 

A musical főszerepét az elmúlt évtizedekben a Broadwayn Ginger Rogers, Martha Raye, Betty Grable, Ethel Merman is játszotta. 2017-től a kultikus szerepben Bette Midlert láthatják a nézők, bár úgy tűnik már a napokban elfogynak a jegyek a jövő évi előadásokra.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása