Nemcsák Károly és az Anconai szerelmesek Szolnokon

A Szolnoki Szigligeti Színház szeptember 23-án mutatja be az Anconai szerelmesek című vígjátékot.

Tomao Nicomaco, anconai polgár szerepében Nemcsák Károly és Petridisz Hrisztosz Hrisztosz lép színpadra.

 

Molnár László rendezésében kerül színre az örökzöld zenés játék, melyet a szerzők – Valló Péter ötlete alapján - a hetvenes évek nagy olasz slágereivel tettek emlékezetessé.

 

anc003

 

Az alkotók és szereplők szavaival:

 

Kovács Yvette Dalida jelmeztervező a bemutató kapcsán elárulta, hogy a Szolnoki Szigligeti Színházban kezdte a pályáját, mint Vágó Nelly...
“Hozzá hasonlóan, magam is párszor elaludtam a szabászasztalon... Éjszaka tűzdeltem a jelmezekre a díszítéseket,hogy a varrónők reggel már nekiláthassanak a munkának. Nagyon szeretem Szolnokot, a szolnoki embereket. A színházban mindenki régi ismerős. Bár minden városban szeretettel fogadnak, de Szolnok mégis más... Legjobban talán a varroda áll közel a szívemhez. Velük akkor is dolgozom, ha nem szolnoki produkcióról van szó. Legutóbbi közös sikerünk a Shrek c. produkció volt. A Hello, Dolly! is azért sikerült számomra ilyen jól, mert jó kezekben voltak az álmaim. Nem mindegy, hogy kikkel vagyok körülvéve. Látva az Anconai szerelmesek készülő jelmezeit, bízom benne, hogy ezúttal sem lesz másképp. A Süsüt pedig nagyon várom, mert hiszek Jankovics Anna kreativitásában és a mese varázsában” - mesélte.


Az Anconai szerelmesek Lucretio-ja, Bot Gábor Kiss Józsefnek, a teátrum művészeti vezetőjének arról mesélt, hogy rengeteget dolgozott az elmúlt hónapokban.
“Ahogy vége lett az évadnak, rögtön kezdtem próbálni Szegeden az Evitát. A bemutató a Margitszigeten volt. Ahogy a két előadás megvolt, mentem Zalaegerszegre, ahol már egy hete próbálták a Csárdáskirálynőt. Tíz előadás. Sose játszottam még Csárdáskirálynőt. Mindig elkerült. Ezen a nyáron találkoztam először vele, nem is tudtam, milyen jó darab. Nálunk, Zalaegerszegen, a közönség nagyon élvezte, különösen a második felvonást. Fergeteges volt. Az eredetit játszottuk, nem nyúlt bele szinte senki, alig húztuk meg. A Zsuzsi kisasszonyból is az eredeti verzió ment itt Szolnokon. Visszatérve: ahogy lement a tíz Csárdás, volt két nap szünet, aztán még lement a Kvártélyházban öt Padlás is. Fel fogják újítani az egészet, még jobb lesz. A Kvártélyház is tíz éves.”

 

Hozzátette, hogy az Anconai próbái után megy vissza Szegedre, ahol beviszik a színházba az Evitát. “Lesz harminc előadás belőle. Decemberben elkezdek próbálni Egerszegen az Én és a kisöcsém-et, januári bemutatóval. Aztán jön a Liliom, amiben még nem tudom, mit játszom.”

 

anc002


A Szolnoki Szigligeti Színház zenei főmunkatársa, az Anconai zenei vezetője, Rimóczi Mónika kiemelte: “Új, fiatal, tehetséges karmestereink lesznek idén: Dobszay Péter és Tassonyi Zsolt. Az Anconai szerelmeseknek pedig én leszek a karmestere.” Arról is szót ejtett, hogy zenei főmunkatársként sokkal több féle munkát kell elvégeznie,
“Sokkal több szervezés kapcsolódik ehhez a munkához. Folyton csörög a telefonom, egyeztetek, kottákat nézek, szövegkönyveket olvasok, zenét hallgatok, a szervezésre terelődött a hangsúly...” – mondta.


Az Anconai szerelmeskről még több cikket, interjút a Szolnoki Szigligeti honlapján olvashatnak.

 

 anc004


Ajánló a darab elé:

 

Helyszín egy Adria-parti városka terecskéje, a hetvenes években, ahol megesik, aminek meg kell. E kedves olasz kisvárosban él-éldegél Tomao Nicomaco, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajjal...
És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken.

 

 

anc001

 

Anconai szerelmesek


Zenés komédia 2 részben
Ötlet: Valló Péter
a magyar dalszövegeket írta: Fábri Péter

Szereposztás
Tomao Nicomaco, anconai polgár: Nemcsák Károly, Petridisz Hrisztosz
Lucia, a leánya: Jankovics Anna
Luigi del Soro, vándormuzsikus: Barabás Botond
Drusilla, római lány: Kertész Marcella
Lucrezio, egyetemi hallgató: Bot Gábor
Viktória, magyar lány: Molnár Nikolett
Giovanni, a cukrász: Harna Péter
Dorina, Tomao házvezetőnője: Lugosi Claudia
Agnese, a panzió tulajdonosa: Gombos Judit
közreműködik: Boda Beáta, Kiss Zsuzsanna, Túri Zsuzsanna,
valamint,
a Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével
a Szolnoki Szigligeti Színház zenekara

 

Díszlettervező: Darvasi Ilona- Kovács Yvette Alida
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Koreográfus: Kinczel József
Korrepetítor: Simon Erika
Zenei vezető: Rimóczi Mónika
Segédrendező: Deme Gábor
Rendező: Molnár László

 

fotók: facebook.com/szigligetiszinhaz

 

 

süti beállítások módosítása