Multimédiás opera látható a Kiscelli Múzeumban

A színek születése: a sötétség és a fény násza című multimédiás opera világpremierjének ad otthont október 7-én a budapesti Kiscelli Múzeum.

 

A kortárs zenei produkciót a Mythic Imagination és a Sapszon Ferenc vezette Cantate Kórus adja elő. A színek születése összművészeti performanszot 57 tagú vegyeskórussal, 4 narrátorral, ütősökkel és kristály hangtálakkal, fényjátékkal és vetítéssel mutatják be - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

 

kiscelli

panoramablog.eu


A zenét az olasz Lucio Ivaldi szerezte, a szöveget David Brendan Hopes amerikai költő írta. A látványtervező az olasz származású Nicola Vidali, az előadás rendezője az Egyesült Államokban élő Honora Foah.


A kortárs mű története egyszerre alapul a világ keletkezéséről szóló ősi hiedelmeken és korunk tudományos felfedezésein. A történet fizikai elméleteket, az ősi indiai Védákat, a sötét anyagot és sötét energiát, az őserők evolúcióját és Goethe színelméletét dolgozza össze. A mű a Teremtés tiszta szépségére és csodájára hívja fel a figyelmet, és arra, hogy minél többet értünk meg belőle, annál rejtélyesebbé és gyönyörűbbé válik.


Az előadást október 8-án és 9-én is megtekintheti a közönség. A premier a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjának része.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása