Kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Előadásokkal, filmekkel, zenei programokkal, könyvbemutatókkal, kiállításokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják öt napon át a közönséget a vasárnap kezdődő XXIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon Szabadkán.

 

Szeptember 25. és 30. között tizenhat előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.

 

fest


A produkciók Romániából, Kolumbiából, Kanadából, Oroszországból, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Lengyelországból, Indonéziából és Szerbiából érkeznek a vajdasági városba. Magyar előadás az idei szemlén nem szerepel.


A zsűrit Adriana Teodorescu román színházi szakember, Dragoslav Todorovic szerb színész-rendező, valamint Daria Ivanova ukrán rendező alkotja. A Kis herceg-életműdíjat az idén Zoran Hristic szerb zeneszerző, valamint Mimmo Cuticchio olasz színész, rendező, mesélő veheti át.


Az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.


A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi több mint húsz évben mintegy 50 országból több mint ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása