Szenvedélyem - Ismert művészek vallomásai a Müpában

A Müpa Szenvedélyem címmel induló új sorozatában ismert művészek beszélnek arról, mi nyűgözte le őket a zenében, a táncban és a hangszerben egy életre szólóan.

 

A sorozat előadásai vasárnap délelőttönként várják a közönséget a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Elsőként október 2-án Fassang László beszél az orgonához fűződő viszonyáról tizenéveseknek és felnőtteknek. Őt követi novemberben Palya Bea, aki rendhagyó énekóráján az alkotás örömével, a dal születésével ismerteti meg közönségét.

 

szenvedelyem a dal palya bea

Palya Bea (fotó: mupa.hu)


Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója beszélgetőtársával, a zenetörténész Zsoldos Dáviddal már a dalműről, vagyis az operáról mesél jövő januárban. Jövő tavasszal pedig Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, koreográfus és rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője vall arról, miért választotta érzelmek és gondolatok kifejezésére a testet és a mozgást.


A 11 órakor kezdődő előadások előtt a résztvevőket Ráhangoló címmel ingyenes zene- és drámapedagógiai foglalkozások várják.


A Szenvedélyem sorozat személyes vallomásokon keresztül hozza elérhető közelségbe hallgatóihoz, a gyerekekhez a művészet varázsát, miközben későbbi előadások értő közönségévé neveli őket.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása