Ők kapták idén a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat

Az FHB Bank gondozásában immár a 7. évben adták át a színház- és filmművészek egyik elismerését, a Junior Prima Díjakat.

A Budapest Music Centerben rendezett ünnepségen jelentették be, hogy a szakmai zsűri a több mint ötven jelöltből, mely fiatal művészeket találta a kitüntetésre érdemesnek.

 

juniro

 

"Évről-évre emelkedik azon fiatal művészek száma, akik szakmai felkészültségükkel, sokrétű és magas minőségű munkáikkal nehéz döntés elé állítják a zsűrit. Idén a jelentős kihívást azzal sikerült megoldani, hogy a tervezettnél többet, 8 díjat ítéltek oda és az elismerés történetében először 2 alkotópárost is közéjük választottak, ezáltal 2016-ban összesen 10 Junior Prima vehette át a díjat" - áll az FHB közleményében.

 

"A család bankjaként és immár a szövetkezeti hitelintézeti integráció részeként jól döntött az FHB, hiszen az elmúlt évek bebizonyították, hogy a Junior Primák pályakezdéséhez, pályán maradásához nyújtott támogatásunk hasznosult. Díjazottaink a magyar színház- és filmművészet meghatározó egyéniségeivé váltak, válnak, beváltották tehát a hozzájuk fűzött reményeket. Minden évben kiváló szakértők segédkeznek a kiválasztásban: külön köszönöm a mentorok és tanárok, a jelölők munkáját. A zsűri felkészültsége és tájékozottsága a biztosíték arra, hogy az idén is jó helyre kerül az FHB Bank támogatása" – emelte ki köszöntőjében Köbli Gyula, az FHB Nyrt. vezérigazgatója.

 

A fiatal művészek elismerésével az FHB Bank célja a szélesebb közönség figyelmének felkeltése, a kitüntetéssel járó jelentős pénzdíj pedig időt és lendületet, lehetőséget adhat pályafutásuk töretlen folytatásához. A művészeknek Köbli Gyula és a zsűri tagjai adták át a Junior Prima Díjat és az FHB Gold bankkártyát. Az alkotópárosok esetében nem feleződött a kétmillió forintos összeg, hanem a bank vezetésének döntésének köszönhetően másfél-másfél milliós jutalomban részesültek a junior Primák.

 

jp

 

  • Eke Angéla színművész – Nylon Group, szabadúszó
  • Szilágyi Csenge színművész – Vígszínház (korábban Centrál Színház)
  • Benkó Bence rendező és Fábián Péter rendező – a K2 Színház alapítói
  • Boross Martin dramaturg, színházi vezető, rendező – STEREO Akt,
  • Fehér Tibor színművész – Nemzeti Színház, Budapest
  • Lábodi Ádám színművész – Vörösmarty Színház, Székesfehérvár
  • Vecsei Miklós színművész, dramaturg és ifj. Vidnyánszky Attila színművész, rendező
  • Wunderlich József színművész – Vígszínház (korábban Pécsi Nemzeti Színház)

 

A 2016-ban megválasztott tíz Junior Primával együtt a színház és filmművészet kategóriában összesen 73 fiatal magyar tehetséget jutalmaztak eddig. Az FHB Bank által adományozott rangos elismeréseket odaítélő zsűri tagjai: Bálint András színész-rendező, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja; Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója; Molnár Piroska, a Nemzet Színésze és Orlai Tibor színházi producer.

 

süti beállítások módosítása