Együttműködési megállapodást írt alá az Operettszínház és a Nemzeti Múzeum

A Budapesti Operettszínház és a Magyar Nemzeti Múzeum szerdán együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében az 1956-os forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva a Lady Budapest című előadás és a Rejt/Jel/Képek'56 - A forradalom titkos művészete című kiállítás látogatóinak különböző kedvezményeket biztosítanak az intézmények.

    

A megállapodás keretében a Somogyi Szilárd rendezte Lady Budapest című musical október 21-i bemutatóját követően azok, akik az előadásra szóló színházjeggyel érkeznek a múzeumba, kedvezményes áron tekinthetik meg az évfordulós kiállítást, a tárlatra jegyet váltók pedig kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a történelmi színdarabra - mondta el Lőrinczy György, a színház főigazgatója a megállapodás szerdai aláírásakor.


operett

    

Hozzátette, hogy mindezeken túl a Lady Budapest diákelőadásaira szervezett csoportok, valamint a színház ifjúsági korosztály számára, az együttműködés apropóján létrehozott Történelmi bérlet tulajdonosai ingyenesen tekinthetik meg a múzeum egy-egy kiállítását.
    

Varga Benedek, a múzeum főigazgatója úgy fogalmazott: a szokatlan kezdeményezés lényege, hogy a kiállítás és a darab együttes megtekintése elmélyíthesse az emlékezés élményét.
   

A megállapodás értelmében a színház művészei közreműködnek majd a Nemzeti Múzeum programjain a Múzeumok majálisán és a Múzeumok éjszakáján is.
    

Kocsák Tibor és Miklós Tibor Lady Budapest című musicalje Tábori György Utazás című regénye alapján született, a főbb szerepekben Mészáros Árpád Zsoltot, Janza Katát, Szabó P. Szilvesztert, Szinetár Dórát, Vágó Bernadettet, Vágó Zsuzsit és Peller Annát láthatja a közönség.
   

A Nemzeti Múzeum június 23-án nyílt és november 15-ig látogatható Rejt/Jel/Képek'56 - A forradalom titkos művészete című tárlata több száz, a megtorlástól való félelem miatt sok esetben hosszú ideig rejtegetett képzőművészeti műalkotáson és fotókon keresztül idézi fel a forradalom pillanatait és a megtorlás időszakát.

süti beállítások módosítása