Enyém, tied Dunaújvárosban - Zenés mesejátékot rendezett Sipos Vera

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szeptember 23-án mutatta be Paul Maar zenés mesejátékát, Sipos Vera rendezésében. 

 „Ezen eszközökkel mind a gyermekek mind a felnőttek számára lebilincselő élmény. A szereplőket bár megismerjük az előadás közben, mégsem tudjuk beskatulyázni őket egy konkrét szerepbe. Nem tudjuk, hogy egy házaspár mindennapjairól, barátokról, vagy testvérekről van-e szó. Annyi biztos, mindenki magára ismerhet, párhuzamot vonhat saját életével.” (Dunaújváros Online)

 

enyem1

 

Zenés mesejáték a barátságról, egymásra utaltságról. Borsó és Bertalan ládaszomszédok, mindketten egy-egy ládában élnek. Ládájuk a kincsük, a legféltettebb titkuk, az életük. Abban élnek, alszanak, öltözködnek. Civakodnak és ugratják egymást, de összetartozásuk nem vonható kétségbe addig a napig, amíg be nem toppan hozzájuk egy idegen, aki lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik.

 

enyem

 

Az előadás hősei, az egyórás játékidő alatt bejárnak egy nagyon különleges utat, miközben a produkció fenntartja a figyelmet sajátos játékstílusával, koreográfiájával, képi világával. 

 

bartok

 

Aztán belép a képbe Hopp úr. Ő a kalamajkák, a bonyodalmak okozója, felborítja a szokásos mindennapokat, kérdéseket ébreszt szerepe a nézőkben. Ki a barátom? Hogy kérjek bocsánatot? Becsaptak, vagy én csaptam be valakit? Szeretet, vagy érdek? A háromszereplős darabban megjelenik a humor és a dráma. Darabunk megszólítja közönségét, humoros és érzelmes jeleneteivel egyben tanulságos és szórakoztató. Valódi szórakozást nyújt, tökéletes közös családi program.

 

Szereposztás: 

 

Borsó: Tőkés Nikoletta

Bertalan: Kiss Attila

Hopp úr: Gasparik Gábor

 

süti beállítások módosítása