Három gyermek nyert ösztöndíjat az ExperiDance Táncakadémián

Több mint 300 résztvevővel, 75 gyermek mérettette meg magát azon a rendhagyó tehetségkutatón, melyet az ExperiDance Tánctársulat tartott szeptember utolsó hétvégéjén, a Táncakadémia hivatalos megnyitóján. A neves zsűri döntése értelmében három gyerek ösztöndíjjal tanulhat a 2016. októberében induló ExperiDance Táncakadémián.

ExperiDance Tehetsegkutato 5

 

2016. szeptember 24-én lezajlott tehetségkutatóra és nyílt napra összesen több mint 300-an látogattak el a Társulat Váci úti székházába. A tehetségkutatóra jelentkező gyermekek két fordulóban mutathatták meg tudásukat a zsűri elnökének, Román Sándornak, az ExperiDance alapító-művészeti vezetőjének, a leendő akadémia tánctanárainak, Boda Jánosnak, Horváth Zsófiának, Bakó Máténak és Makovinyi Tibornak, valamint az ExperiDance Tánctársulat kiváló művészeinek: Vári Ágotának, Patonai Norbertnek, Holmann Enikőnek, Bistei Juditnak és Lázár Anna Dórának.

 

Az ösztöndíjat két kislány és egy kisfiú nyerte meg, akik október 3-án lépnek be az ExperiDance Táncakadémia varázslatos világába.

 

A tehetségkutató mellett az érdeklődők egy nyílt nap keretében, vezetett turnusok által felfedezhették az Akadémia új tánctermeit és próbatermeit, valamint részletes tájékoztatást kaptak az induló ExperiDance Táncakadémiáról.

 

ExperiDance Tehetsegkutato 1

 

Az ExperiDance megnyitja kapuit a gyerekek előtt

 

Az induló Táncakadémia célja, hogy a legfiatalabb generációnak átadja a mára világhírű ExperiDance táncstílust, melyben harmonikusan egyesül a néptánc, a klasszikus balett és a modern táncirányzatok. A 10 és 14 év közötti gyerekek ennek megfelelően több táncstílusba is beavatást kapnak délutánonként. Mindemellett az egészséges táplálkozás, a helyes testtartás, illetve a megfelelő mozgáskultúra is kiemelt helyet kap a tanrendben.

 

A gyerekek rövid időn belül színpadra állhatnak az ExperiDance darabjaiban, 16 éves koruktól pedig felvételt nyerhetnek a tánctársulat hazai vagy nemzetközi tánckarába, amennyiben hivatásos táncművésszé szeretnének válni. Az oktatásáért neves mesterek és az ExperiDance táncművészei felelnek.

 

ExperiDance Tehetsegkutato 7

 

Az ExperiDance arra is figyel, hogy a tánciskola összeegyeztethető legyen a tanulással: a próbarend az általános iskolák tanóráihoz igazodik majd.

 

 

süti beállítások módosítása