Könyvtári Napok - Társasjáték és történelmi séta a Szabó Ervinben

Többek közt kiállítással, társasjátékkal, történelmi sétával várja az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az Országos Könyvtári Napok alkalmából október 3. és 9. között.

    

Hétfőn A tenger titkai címmel nyílik kiállítás a Központi Könyvtár Átriumban, amely azt mutatja be, hogyan készült magyar és Sabien Clement és Kaatje Vermeire flamand alkotók, valamint gyerekek részvételével a Csodaceruza magazin azonos címet viselő tematikus lapszáma. A tárlatot David Maenaut, Flandria magyarországi kormánymegbízottja nyitja meg - olvasható a FSZEK közleményében.


oaber

    

Október 4-én, kedden a FSZEK Zenei Gyűjteményében a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói a Libri Kiadói Csoporttal együttműködve készítenek "könyvtrailereket", vagyis a filmek világából már ismerős beharangozó, kedvcsináló kisfilmeket. Arról, hogy miként lehet egy egész könyvet néhány percbe sűríteni, a hallgatók mellett Csáki László filmrendezőt, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatóját lehet kérdezni.
    

Közös társasjátékozásra hívja a családokat október 7-én, pénteken délután a Központi Könyvtár gyerekeknek fenntartott Sárkányos Gyerekkönyvtárába a Gémklub, amelynek munkatársai vallják: a társasjáték éppúgy a kultúra része, mint az irodalom, a zene, a színház vagy a film, és nem csupán gyerekek szórakoztatására szolgál, hanem értékes, személyiségformáló eszköz is egyben. Ugyanezen a napon a Zenei Gyűjteményben Hollós Máté zeneszerző avatja be az érdeklődőket a zenehallgatás rejtelmeibe, felkészítve a közönséget, hogy miként lehet észrevenni és megfejteni a komponisták zeneművekbe írt "üzeneteit".
    

Október 8-án, szombaton ingyenes történelmi-művészettörténeti sétát rendeznek a Központi Könyvtár épületében, az alkalomra előzetes regisztráció szükséges. Szintén szombaton a Sárkányos Könyvtárba látogató gyerekek sárkányos történeteket hallgathatnak és sárkányfejgyártó foglalkozáson vehetnek részt Pataki Fruzsinával, míg a programsorozat zárónapján, vasárnap délelőtt ugyanitt Rutkai Bori énekesnővel, Pap Kata grafikus-illusztrátorral és Zsuffa Árnika "fantazialógussal" kézművesedhetnek - áll a közleményben, amelyben hozzáteszik: vasárnap térítésmentesen lehet beiratkozni a könyvtárba az év végéig terjedő időszakra.

süti beállítások módosítása