Shakespeare elképzelt szigete - Olasz vendégjáték a CAFe Budapesten

Mi történik, ha Shakespeare legismertebb karakterei egy vihar miatt hajótörést szenvednek Prospero szigetén? A Teatro Potlach Shakespere szigete című előadása erre az alaphelyzetre épül, majd egy vizuális utazáson tárja fel a drámaíró - 21. századi technikai vívmányokkal felturbózott - képzeletvilágát.

Teatro Portlach

 

Az olaszországi Teatro Potlach közel negyven éve kutatója és megújítója a színházművészetnek. A Pino Di Buduo alapította társulat interkulturális és multimédiás előadásaival világszerte komoly hírnevet szerzett. A Potlach története egészen a római avantgárd színházig nyúlik vissza, mozgatórugói mindig a kutatás és a kísérletezés voltak.

 

A színház workshopokat, rezidens művészi és pedagógiai programokat szervez, amelyek a kifejezés és az előadás technikáinak széles skáláját alkalmazzák. Láthatatlan város elnevezésű programjuk 1991 óta működik Európa és Amerika szerte. A projekt során helyiek segítségével mindennapi tereket alakítanak át az adott közösség kulturális identitásának felfedezésén keresztül.

 

Teatro Portlach2

 

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében október 10-én, a Millenárison Shakespeare szigete című előadásukat mutatják be. A darab erőteljes vizuális utazás a drámaíró teremtette világokba. Olyan ismert szereplők jelennek meg a színpadon, mint Rómeó és Júlia, Othello és Desdemona, Hamlet és Ophelia, illetve Caesar és Brutus. Egy bűvös vihar során valamennyien hajótörést szenvednek, és a titokzatos Prospero szigetén találják magukat.

 

A karakterek egy álomszerű virtuális világban mozognak, így az újszerű dramaturgiában a legmodernebb technikai találmányok is kiemelt szerepet kapnak. Az olasz műhely többször dolgozott már együtt a Maladype Színházzal, idén pedig a Nemzeti Színház körül játszódó Angyalok a város felett című előadásukkal kápráztatták el a magyar közönséget a MITEM megnyitóján.

 

 16 10 10 Teatro Potlach 005

 

Shakespeare’s Island
A Teatro Potlach vendégjátéka

 

Előadják:

Nathalie Mentha, Maurizio Stammati, Claudio De Maglio, Marcus Acauan, Irene Rossi,

Gulyás Zsófia, Francesco Magliocca, Luca Di Tommaso, Lorenzo Girolami,

Andreaceleste Pica, Hector Gustavo Riondet, Mikhailo Snisarenko


Látvány: Luca Ruzza (Open Lab Company)
Video: Quiet Ensemble, Teatro Potlach
Zene: Raffaello Simeoni Group
Rendező: Pino Di Buduo

 

2016. október 10., 19.00
Millenáris Teátrum (E épület)

 

süti beállítások módosítása