Az Ernelláék Farkaséknál a Csokonai műsorán

Hajdu Szabolcs azonos című filmje Kristály Glóbusz-díjat nyert a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon. Hajdu Szabolcs alakítását pedig a legjobb főszereplőnek járó elismeréssel díjazták.

011

 

Hajdu Szabolcs gondolatai az előadásról:


“Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon mindegy. Most színházban. Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet. Adjunk hírt egymásnak, egymásról.”

 

031 1024x683

 

Darabtörténet:

 

Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiúkkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek Ernelláékkal szemben, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.

 

022 1024x683

 

Mikor, hol?:

 

Az előadást az Arany János utca 2. szám alatti a Páholy Lakásszínházban nézheti meg a közönség. Jegyek korlátozott számban kaphatók a Csokonai Színház jegypénztárában. Az Ernelláék Farkaséknál az októberi három előadást (október 8. 11. és 12.) követően további három alkalommal szerepel majd a Csokonai Színház 2016/17-es évadának műsorában. Ezek időpontjáról a színház időben értesíti a közönséget.

 

Szereposztás

Eszter Török-Illyés Orsolya

Ernella Sárosdi Lilla

Farkas Hajdu Szabolcs

Albert Szabó Domokos

Laura Hay Anna

Brúnó Gelányi Imre

Fény-, Hangtechnika Dohi Gabriella/Eszter Dániel

Produkciós vezető Eszes Fruzsina

Rendező Hajdu Szabolcs

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül

 

süti beállítások módosítása